Oscar Jöback

10 000 timmar!

10 000 timmar att lägga på något som du verkligen vill bli bra på. Så det bara att sätta igång:)

Det motsvarar ungefär 3 timmar per dag i 10 år för att uppnå dessa antal timmar.

Det är med andra ord till stor del upp till oss själva om vi vill bli experter på något. Vill vi lägga ner 10 000 timmar av hängivet och målinriktat arbete på att utveckla och bemästra något? Under dessa timmar så handlar det till stor del om att man känner sig misslyckad. Man är ingen expert, men man vill bli det.

Då blir mina tankar på hur mycket olika saker jag ibland gör och egentligen inte blir superproffs på en specifik sak.
Jag kan träning och lägger massor av tid på det, men jag kan vara spretig och göra så många andra saker som egentligen inte tar mig framåt eller tillför något i situationer.

Så nu får det bli mer fokus på vad jag ska lägga ner tid på och faktiskt ta en extra tanke på vad som för mig framåt. Tråkigt om det är massa timmar som bara rinner bort. Saker som inte leder någonstans eller uppdrag som gynnar någon annan och du i det inte får något för det. Inte ens betalt !!

Jag tror vi får så mycket mer utrymme till det vi vill genom sortering av vad som har värde i mitt liv och vad som dränerar/ drar ner en. 

Släng det som sänker oss eller tar upp energi som du kan lägga på något som lyfter dig.

Om jag tänker på att ta sig 3 timmar om dagen på det som man vill bli riktigt bra på kanske inte alls skulle vara omöjligt.

Jag tänker på dom timmarna som man lägger på att glo på dumburken. Kanske tv stunden börjar kl 18:00 efter middagen och sen sitter man där i soffan till läggdags vid 23:00/00:00. Vi snackar 5-6 timmar av ingenting.

Tänk vad mer stimulans jag får av att göra det jag tycker om att göra och kommer troligen somna bättre på kvällen sen.

Jag tänker mig tex mat och träning!! Det vad jag tycker om att göra och det som får mig att stressa ner och hämta ny kraft och energi.

Jag behöver inte träna 3 timmar. Jag behöver inte laga mat 3 timmar:)

Jag kan lägga 2 timmar på att läsa om träning. Gå ut på nätet och hämta inspiration av andra. Jag kan läsa bloggar, kolla in You tube och sen planera hur jag ska lägga upp måltider/ recept, träningspass osv osv.

Jag beundrar min man som verkligen utnyttjar sina timmar väl på det som får honom att bli bättre❤ 

Så inspiration behöver inte bara komma av det jag tycker om att göra. Det kan vara en person som håller på med något helt annat som hjälper dig att fortsätta med det du vill uppnå.

Jag brukar även lyssna på TED där det är en massa olika video på föreläsningar. Oavsett vad det är så kan jag alltid ta till mig något som jag kan ha användning till det jag vill uppnå.
Så!!!!

Vad vill du lägga din tid på? Hur lägger du upp dagen?

Du lägger upp dagen för att få mer tid till det som gör dig lycklig, till det som tar dig framåt och som lyfter dig som person.

Jag känner mig inspirerad just nu??

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.