Oscar Jöback

45/15 x 10
Här är det 45 sekunder där man står i plankan och sen 15 sekunder vila och 10 varv. Möjlighet att skaka loss i armarna. Första gången kanske du bara testa och kör 5 varv för att sen öka i antal varv.
Alternativet för att stå på händerna är att ha armbågarna i.
Att känna i handlederna är en del i rörelsen och tröttheten och kanske en lätt smärta är orsak av att men är svag. Så prova att stå på händerna de 2 första gångerna och sen ner på armbågarna.

Kör 2 varv på händerna och 2 varv på armbågarna. Detta är för att börja stärka upp handleder, armbågarna, axelleder.
Om man inte provar och utmanar så blir man inte heller starkare…så alternera.

ÖVNINGEN:
Placera händerna i axelbredd och skulle det behövas lite bredare så kom ut då.
Placera handled, armbågsled och axelled i en lodrät linje. Få ner handloven där tyng kommer att läggas. Ligger tyngden för långt fram kommer handleden att böjas ännu mer och det blir tyngd på fingrarna.
Så kolla att du hela tiden kan vinka med fingrarna.

Du ska kunna få ihop skulderbladen mot varandra för att då kunna öppna upp i bröstkorgen. Skulle du ha för smalt mellan händerna nu så blir det svårare att få ihop skulderbladen och då kommer du ut lite med mellan händerna.
Så sänk axlarna bort från öronen och ner mot höfterna och ihop med skulderbladen.
Detta är som ett säkerhetsbälte som du håller hela tiden.

Placera fötterna i höftbredd och håll en planka. Undvik att tappa magen så det blir en jättesvank i ryggen, men också att inte åka upp med rumpan för högt så det ser ut som en pyramid. Hitta en rakt linje!
Så din checkpoints då för att du ska känna att du på rätt spår är att Axelled, höft, Knäled och fotled är i en rak linje.

Du lär dig genom att du vågar testa, experimentera. Eftersom hela kroppen kommer aktiveras så är det inte specifikt att du kommer känna på en viss punkt. Men har du en punkt som är svag så kommer troligen det att kännas där och kanske som en smärta.
Försök då att spänna kroppen mer för att balansera ut kraften, men inte så att något annat får kompensera upp för att du ska känna mindre.
Kompenserar gör man så mycket iaf och därav att man kanske har begränsningar i vissa rörelser man gör i vardagslivet eller att man har haft en skada och man kompenserar med annan muskel för att det ska kännas mindre i skadan.

Har du haft en skada länge och så kommer den tillbaka när du gör en övning så är det mer att du inte tog tag i skadan när den uppstod och då har inte musklerna runt den gamla skadan fått byggas upp.
Så ”smärtan” som kommer tillbaka är bara en signal för dig att du kanske måste börja ta tag i den gamla skadan och börja bygga upp.

Det är aldrig försent att träna upp en gammal skada…… det enda du kan ångra är när du blir gammal och du har ont i hela kroppen och du säger till dig själv att BORDE ha gjort!

Börja med denna övning och kanske gör den varje dag.
10 minuter av din dag kan avvaras.

Jag körde igår och det blir lite skakigt för att man blir trött, men det sitter i huvudet.

Lycka till!