Oscar Jöback

Utfallsteg med knälyft:
Här är det styrka, stabilitet och balans.

1. Starta med att ha ena benet i luften och knät i höjd med höften, så d står på ett ben. Hitta balansen och kolla av att i startpositionen har höfterna parallella med varandra. Lång ståtlig kropp och avslappnad runt nacken och ryggen.
2. Kroppen ska vara ovanför det ben du står på hela tiden. Det är lätt att kroppen faller med bakåt pga av att du stegar bak med benet som är i luften. Så samtidigt som du börja sänka knät och ska kliva bak så gör du en böjning i knät på det ben du står på och låter knät komma fram till tårna. Så behåll all vikt på det främre benet.
3. När du väl kommit ner med tårn i golvet bakom dig så fortsätter du lite djupar ner och behåller tyngden på främre benet. Det du ska hålla koll på är att höfterna är parallella med varandra genom hela momentet. I utfallsteget är det lätt att det främre benets höft tippar åt sidan, så spänn åt rumpan något för att få in höften som åkt ut åt sidan. Det bakre benets höft kan lätt följa med bakåt så se till att höftbenen pekar framåt fast du kliver bakåt.
4. Börja resan tillbaka med att sakta komma upp och lyft upp det bakre benet i luften och upp med knät igen till start positionen.
Så fort du tappar höften eller tappar överkroppen….stanna upp och hitta tillbaka till fokuset. Det ska gå långsamt och ingen stress.

Lycka till och sorry allt ljud. Tog detta på House Of Shapes idag när jag var där:)