oscarjoback

Oscar Jöback

Annons

Spårlöst 2009

Låg precis och tittade på spårlöst och det tar mig alltid tillbaka till när brorsan och jag var med. Vi åkte tillbaka till Colombia och huvudstaden bogota 2009.

Vi fick möjligheten att åka till aka med hjälp av TV4 och programmet Spårlöst. 

Tror aldrig att vi skulle hittat vår mamma utan deras hjälp. Det var en stor resa själsligt för både brorsan och mig. 

Mycket som förändrades i samma stund som vi fick träffa vår mamma Clara och vi fick svar på våra funderingar. 

Mina funderingar jag burit på under alla åren sen hon lämnade oss på barnhemmet. Aldrig trodde jag att jag på köpet skulle få 3 systrar också. 

Idag har den äldsta systern tvillingpojkar och mellan systern hade redan då när vi var över och sökte en son som då var runt 2 år.

Så när jag ligger i soffan och tittar på spårlöst och ser andras resa så lever jag in i det dom känner och kommer själv ihåg alla känslor som för mig var överallt och svårt att placera eller specifikt fokusera på. Man visste inte hur man skulle reagera när man skulle få träffa sin mamma eller pappa som man inte sätt/ träffat på så många år.

För mig kom det över ett lugn i hela kroppen att jag skulle få svar och jag kunde nu till slut kunde slappna av och behövde inte bära minnen som jag inte längre visste om dom var Sanna eller om det var något jag skapat själv för att hålla kvar något av mitt förflutna. 

Men när man får svar på att alla minnen jag hade hade hänt så var det en lättnad och minnerna inte var förgäves. Men samtidigt blev det en tomhet. Den platsen i mina tankar där alla frågor, minnen funnits var nu ett tomrum. 

För mig var alla dessa minnen en del av min identitet och plötsligt var det ett tomrum och jag kände mig plötsligt otroligt vilsen. 

En sak vet jag säkert och det är att inga barn ska behöva vara utan sin pappa eller mamma. För det kommer absolut påverka för resten av sitt liv. Man kommer aldrig kunna ersätta den andra föräldern.

Så mina tankar har absolut varit att jag blivit nyfiken på vem min Pappa var.  

Mamma Clara levde inte med vår pappa när vi var med i spårlöst utan var tillsammans med mina systrars pappa. Brorsans och min pappa tog en annan väg efter att brorsan kommit till världen.

En sak vet jag säkert och det är att min pappa hette/ heter Antonio Ortiz❤️

Vem vet, kanske att jag kommer hitta honom också och höra hans livshistoria och får veta varför han gjorde sina val och avd som låg bakom hans handlingar.

Tack spårlöst för att jag och min bror fick den möjligheten att hitta och få svar för att kunna leva i harmoni och fokusera på vad livet ger och njuta av det. Jag slipper fokusera på alla frågor jag hade förut, utan jag kan lära mig av mitt förflutna och göra allt bättre och använda det jag vuxit av och släppa det som tryckte ner mig.
❤️❤️❤️

Annons
Kommentera (0)

Kommentera

Dynamic Movement

Öppna klasser:

3 maj 17:30

5 maj 17:30

6 maj 15:00

7 maj 15:00

8 maj 11:30

100:- per tillfälle.

Dynamic movement hjälper dig med styrkan, balans, smidighet.

Kroppskännedom/ kroppskontroll där du lär dig att hantera och styrka din kropp.

Kunna jobba med rätt muskler vid rätt tillfälle, få kroppen smidigare och slippa onödiga spänningar.

Vi använder oss endast av kroppsvikten i träningen och passet är 60 min lång.

Redskap vi använder är olika, men vi lyfter vår egen kropp med hjälp av redskapen.

Kan boka pass på:

Info@oscarjoback.com

Annons
Kommentera (0)

Kommentera

Tanken som räknas! 

​Många olika tankar som går runt idag! 

Ska samla ihop några tankar som skulle kunna hjälpa mig just idag och är det någon tanke som jag lägger bort just nu så kommer den troligen tillbaka om den är tillräckligt viktig och måste tas hand om.

Förut kunde jag inte sortera upp alla tankar som går runt i huvudet och det blev väldigt rörigt samt ej hanterbart. 

Vilka tankar vill jag ha kvar och vilka tankar kan väntas med och vilka tankar är tankar som andra lagt på mig. Vilka tankar vill jag vara och vilka tankar sänker mig, vilka tankar lyfter mig.

Just nu har jag stunden för tankar, sen är det egen träning och ett pass på TV4. Ska ta mig ut och springa också och låta kropp och knopp jobba tillsammans. Tror det blir ett bra avslut och utrensning av min sortering av tankarna. 

Ha en fin torsdag❤️

​​

Annons
Kommentera (0)

Kommentera

Frisk kropp!


För några år sen… skulle säga 2015 så var jag iväg i Turkiet p en fitness resa med springtimetravel.se och hålla i klasser. Jag var laddad som bara den och hade en del klasser att köra under den veckan jag var där.
I början av veckan började jag känna lite i höger knä på insidan. Tänkte att det kanske bara var något efter klassen jag precis kört och tänkte inte mer på det.

Men tyvärr under kvällen så ökade smärtan och jag bokstavligen låg på golvet och kved av en hemsk smärta. Jag tryckte i mig alvedon och så var det krämer runt knä för att smärtan skulle försvinna. Dämpades till en viss del, men jag kände av knät hela tiden.

När jag skulle lägga mig för natten så kunde jag inte ha täcket på benet för tyngden i sig av täcket gjorde ont.

Under veckan så var smärtan påtaglig, men försvann när jag höll igång med klasserna. Troligen för att jag var varm då.

 

Jag tog då kontakt med löpakuten.se och David som är sjukgymnast och bad om hjälp.
Han kollade igenom min kropp och sa till slut att mitt problem inte satt i knät. Jag hade problemet i bröstryggen och där ska vi behandla.

Jag vill även påpeka att jag hade hunnit röntga för att kolla menisken och för ev operation.

 

Jag får en genomgående behandling av David och sen går därifrån.

Jag fortsätter mitt lilla liv med jobb och familj och allt rullar på. Då kommer jag på mig själv att jag inte haft on i knät på 2 veckor efter jag varit hos David.

 

Eftersom jag är lydig och följer Davids råd om vad jag behöver göra så hade jag börjat träna mer överkropp och då ryggen och öka smidigheten på framsidan.

Jag var upp och ner med min träning och ibland om jag hade kört lite många gruppträningspass så kände jag av knät, men då skärpte jag mig igen och gjorde min träning.

 

Sista halvåret från november typo så började jag satsa ännu mer på kroppsviktsträning och att stå på händer och chics samt pill-ups träning. Så jag byggde up en stark överkropp samt ökade smidigheten i hela kroppen.

Så jag har lega i med träningen och inte känns någonting alls i knät.

Nu när jag var i Portugal senast så var David nere på resan och behandlade. Så jag tänkte att jag skulle kolla hur det låg till och ev få flera råd för att smärtan i knät skulle komma tillbaka.

David tittade igenom och det var tummen upp. Knutar ,spänningar i ryggen som hade gett mig dessa smärtor i knät var nu borta, runt höften var det bra och problemen var borta:)

 

Så någonting måsta jag ha gjort rätt och jag är tacksam över att jag satsade på kroppsviktsträningen. För den träningen kan jag göra överallt och närsomhelst samt göra den på 10 minuter eller 60 minuter.

 

Så det bara att köra på och hålla mig hel i kropp och knopp.

 

 

Annons
Kommentera (0)

Kommentera

Kontraster❤

Olika platser och olika upplevelser❤

Utsikten varierar, men jag skulle helt säkert säga att Sälen var den bästa då jag fick hänga med min man och barnen. 

Tillbaka till vardagen, men med ett lugn i kroppen av tillit. Allt sker av en orsak och så ska det vara. 

Jag har inte tränat som jag brukar, men har sprungit upp och ner för barnbacken:) Så det blivit en typ av intervaller.

Nu ska jag komma igång igen och laddar för det. Kommer ta hjälp av Locals och deras fantastisk hälsosamma och goda matlådor. Har kört det för ett tag sen, men nu behöver jag lite spark i baken för att komma igång igen. Då passar denna mat mig utmärkt. Husmanskost och inga konstigheter.

Löpning på schemat också, men hoppas då på att det ska slutasnöa och att våren får komma på riktigt nu.

Ska nu förbereda för min tisdags grupp som kommer snart och ska träna. 
Kram 

Annons
Kommentera (0)

Kommentera