Små babystep! – Oscar Jöback
oscarjoback

Oscar Jöback

Små babystep!

Allt kan inte göras på en gång. Man måste verkligen ha det tålamodet och allt har sin tid. Så är det tyvärr med träningen. Man måste ge den tid det behövs för att du ska kunna uppnå den form du vill ha.

 

För att komma dit behövs självklart en plan på hur din resa till resultatet ska se ut. Den kan vara olika från person till person.
Kan även ta olika lång tid. Vissa går det snabbt för och andra har lite längre startsträcka för att komma dit man vill.

 

Det är din resa!!

 

Eftersom träningen är en färskvara så handlar det om kontinuitet i din träning. Regelbundenhet så kroppen vet att du ska träna den och att den behöver jobba sig starkare för att orka mer och vara beredd för dom utmaningarna du utsätter din kropp för.

 

Därför ska din plan vara realistisk utifrån hur DITT liv ser ut idag och framåt. Hur många gånger i veckan kommer du hinna träna och hur långt ska det passet vara.

 

Man vill oftast mycket i början, men håll dig till den plan du lagt upp och kanske öka tiden eller antal pass efter du har hållit på 1 månad. Då kan du fått din kontinuitet och det är mer realistiskt att du fortsätter träna och det kännas inte övermäktigt att lägga på ett pass till.

 

Oavsett vad för träning du väljer så är det viktigt att du tycker det är kul att göra den. Inte ett måste. Kanske du har en hobby som du vill komma igång med igen? Det kan vara en morot att komma iväg till gymet eller träna hemma. Då har du ett syfte varför du står och drar i maskinerna eller ligger och krälar på golvet:)

 

Ta små steg hela tiden och sätt inga krav. Se träningen som en livstil och att du investerar för att orka vara aktiv även som gammal. Att du gör detta för att du ska finnas närvarande med dina barn och orkar leka med dem. Att få kontroll över din kropp, men även vara balanserad och ta förnuftiga vuxna beslut när barnen skriker och inte gör som du vill.

Träningen ger dig balans både fysiskt och psykiskt.
Det finns inga fel eller rätt. Testa och se hur kroppen svarar på det du gör. Kroppen anpassar sig lätt efter hur du leder den till att göra.

 

Lycka till:)

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
oscarjoback

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.