Oscar Jöback

Hallonremmar


1plåt
Ingredienser

350g hallon

1 banan

8 dadlar el aprikoser
Gör så här:

1. Sätt ugnen på 40-45grader

2. Mixa ihop ingredienserna till en jämn smet

3. Häll smeten över en plåt med bakplåtspapper

4. Torka i ungen i ca 7-8 timmar

Bra alternativ istället för godis eller bra mellis att tugga på. Det som tar längst tid är just att torka i ugnen. Men det tar inte upp ens tid och man slänger in plåten i ugnen på kvällen och låter ligga under natten.

Mangoremmar:

600 g frysta mango

Sätt ugnen på 50 grader, varmluft. Tina mango i mikrovågsugn eller i rumstemperatur. Mixa till en slät puré i en mixer eller med en stavmixer.

2-3 timmar , men man får kolla av. 

Jag körde hela natten och det blev bra. 

Ju med man brer ut purén på plåten ju fortare går det. Men med den låga temperaturen så funkar det över natten.

Detta passar utmärkt som snacks eller till snabb enkel mellis att ta med.

Inget socker i vilket jag föredrar.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.