PAJDEG:
150 g smör
1 msk kallt vatten
3 dl vetemjöl
FYLLNING:
6 laxfile
3 dl grädde
Färsk basilika
2 dl riven ost
4 st ägg
Vitpeppar och salt
Ugnen: 20 grader
- Rör ihop pajdegen och lägg in i kylen 30 minuter. Smälter smöret innan!
- Ner med alla ägg i en bunke och häll i grädden. Rör om.
- Ner med hackade basilikan samt hackade laxen i samma bunke som äggen. Rör om!
- Krydda med salt och peppar.
- Ut med frågan på ugnsfast form och förgrädda 5 minuter.
- Häll i fyllningen i formen och sen in i ugnen 30 minuter.
Servera med god sallad❤️
Ser smaskigt ut!
Vet du kalorimängden på en normal portion?
hade tänkt bjuda på detta.
Vill gärna veta 6 laxfile är det färsk eller rökt? Är det 600gr?
Hej! Använd färsk lax:) jag har fryst lax i frysen, men det lilla extra är färsk lax. Smaklig måltid:)
Blir fredagens middag 🙂
Perfekt! Vuxna som barn tycker om denna. Fluffig!