Oscar Jöback

Skinkpaj med soltorkade tomater

20140112-200750.jpg

Det var riktigt gott att just ha soltorkade tomater i pajen. Det var enkelt att tillaga fast det är 1 timmes tillagningstid.
Medan pajdegen var i kylskåpet hackade jag till skinkan och tomaterna och mixade ihop allt.
Här kommer receptet.

4 Portioner:

NÄRINGSINFORMATION:

Totalt:  2643 Kcal

Per portion: 661 kcal ( kanske inte behöver trycka en 1/4 bit utan ha grönsaker till som extra för att bli mätt)

Protein: 35g
Kolhydrater: 36g
Fett: 42g

Pajdeg:

2 dl Vetemjöl
1 dl Grahamsmjöl
100 g Smör
3 msk Vatten
1 tsk rapsolja ( som jag smorde formen med)

Fyllning:

250g Rökt skinka
50g Soltorkade tomater
3 st Ägg
3 dl Mjölk
1 krm Salt
1 krm Svartpeppar
1/2 krm Cayennepeppar
3 dl Lagrad ost  ( jag hade riven ost hemma som jag använde)

Gör så här:
Värm ugnen till 200 grader
Pajdeg:
Hacka ihop mjöl och smör (lät smöret bli mjukt innan jag blandade ihop detta i matberedaren). Tillsätt vatten och blanda snabbt ihop till en deg och då gärna matberedaren.

Smörj pajformen med olja och klä med deg. Nagga botten med gaffen (vilket jag glömde, men det gick bra ändå) och ställ formen i kylen ca 30 minuter. Förgrädda ca 10 minuter ( vilket jag inte heller gjorde då jag var ivrig…gick superbra iaf).

Vispa ägg med mjölk. Krydda med salt och kryddor. Blanda ner osten och hällde ner hackade soltorkade tomaterna och skinkan i bunken och rörde om.  Häll sen blandningen i formen. Grädda ca 25 minuter tills fyllningen stelnat och fått färg.

20140112-201319.jpg

20140112-201334.jpg

20140112-201502.jpg

20140112-201737.jpg

20140112-201831.jpg

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.