Oscar Jöback

Dagen efter…..

Idag är det dagen efter Vasaloppet och det är obeskrivligt hur kroppen känner sig, men det jag kan säga är att det känns i varje led och varje muskel i kroppen. När man inte vet vilken position som är bästa att sitta på och även om man ligger ner så känns varje position helt fel då det smärtar överallt:)

I Onsdags förra veckan hade Bea och jag ingenstans att bo när vi skulle upp till mora/ Sälen. Vi visste inte riktigt hur vi skulle göra och alternativet var att sova i bilen.
Då Jag hade Kvartalutbildning på onsdag kväll så skulle jag lista in namnen på deltagarna som skulle vara med på utb och av någon anledning så småpratade jag med en deltagare som heter Kvitter. Jag nämnde att jag och Bea skulle upp och köra, men hade ingenstans att sova. Då sa hon att vi gärna fick sova i hennes stuga, då hon skulle upp och åka.

Som en ängel från ovan, sådan lättnad:)

Vi åkte upp på Lördag och landade i stugan på eftermiddagen. Mysigt ställe och varmt välkomnande.
Vi skulle sova här 1 natt och sen på söndag skulle vi ta oss till sälen där Beas föräldrar väntade på oss. Dom hade fixat ett ställe vi skulle sova över på så vi var så nära starten som möjligt.
Vi inhandlade en del saker i Mora och sen hoppade in i bussen till sälen. Alla som satt med i bussen var på väg tillbaka till sälen efter att ha utfört vasaloppet. Kul att höra hur deras skidresa hade varit osv. Trötta men glada och nöjda åkare!

Väl framme så packade vi in skidor och packning i beas föräldrars bil och och begav oss sen för att hitta en vallningstuga som kunde göra iordning våra skidor. Vi hittade ett perfekt ställe där vallningen skedde i ett garage. Det är dom bästa ställerna!!

Vi for i väg till vandrarhemmet där vi blev varmt välkomna och maten var klar. Väldigt bra och mysigt ställe. Vi åt och gjorde iordning alla kläder och nrlapp osv. 20.15 låg jag i sängen och somnade ganska snabbt. Jag vaknade till kl 02.00 på natten och kunde inte riktigt somna, men det var skönt att jag kunde ligga kvar och bara soffa och känna värmen, för det skulle inte dröja länge förrän man står vid starten och kommer frysa.

Låg och slumrade och klockan ringde. Jag var pigg och kom upp snabbt. På med kläderna och sen ner till frukosten. Kl är 04.00, 04.45 sitter i bilen till starten. 05.30 stänger man av vägen där man kommer åka över när man ska ta första backen efter man startat, så det gällde för oss att ta sig dit innan.

Vi hann och vi hämtade skidorna. Till starten och tog kaffe och sen en jäkla massa toa besök. Nervositeten är hög så då rinner allt man stoppar i sig rakt genom kroppen.

Det är 13 grader kallt och vi fryser som bara den. Dunjackan är på in till det sista.
Dags att gå till skidorna som vi lagt ut, av med dunjackan. Ut på spåret och sen hoppa och röra sig till max för att inte frysa ihjäl. Stod där iaf 10 minuter innan vi kom iväg.

Starten har gått och vi är nu på väg mot mora…….

bild

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.