INGREDIENSER:
600 g Nötfärs
1 st Gul lök
1 st Vitlöksklyfta
1 msk Rapsolja
2 dl Krossade tomater
2 msk Tomatpuré
2 tsk Torkad oregano
4 st Zucchini
1 dl Riven ost
Salt och vitpeppar
Gör så här
Värm ugnen till 225º.
Dela zucchinin på längden. Skär, från varje halva, en lång, tunn skiva med osthyvel att använda till ”segel”. Gröp ut innehållet i zucchinin och hacka det.
Fräs lök och vitlök i matfett. Lägg i färsen och dela sönder den. Bryn tills den fått färg. Tillsätt tomater och tomatpuré och låt koka ca 10 minuter. Späd ev med vatten under kokningen och tillsätt zucchinihacket då några minuter återstår. Krydda med oregano, salt och peppar.
Fyll zucchiniskalen med köttröran, strö över ost och gratinera i ugn 10 minuter.
Jag hoppade över ost, men det går att ha över om man vill:)
Gjorde en sallad med olika grönsaker för att fylla ut lite.
NÄRINGSINFORMATION:
KCAL: 1687 Kcal ( 4 Portioner)
PROTEINER: 32%
KOLHYDRATER: 10%
FETT: 58%
PER PERSON:
KCAL: 422 Kcal
PROTEINER: 34g
KOLHYDRATER: 10g
FETT: 28g