Oscar Jöback

Zucchini med köttfärsröra

20130124-220751.jpg

20130124-220803.jpg

20130124-220817.jpg

20130124-220830.jpg

INGREDIENSER:

600 g Nötfärs
1 st Gul lök
1 st Vitlöksklyfta
1 msk Rapsolja
2 dl Krossade tomater
2 msk Tomatpuré
2 tsk Torkad oregano
4 st Zucchini
1 dl Riven ost
Salt och vitpeppar

Gör så här

Värm ugnen till 225º.

Dela zucchinin på längden. Skär, från varje halva, en lång, tunn skiva med osthyvel att använda till ”segel”. Gröp ut innehållet i zucchinin och hacka det.

Fräs lök och vitlök i matfett. Lägg i färsen och dela sönder den. Bryn tills den fått färg. Tillsätt tomater och tomatpuré och låt koka ca 10 minuter. Späd ev med vatten under kokningen och tillsätt zucchinihacket då några minuter återstår. Krydda med oregano, salt och peppar.

Fyll zucchiniskalen med köttröran, strö över ost och gratinera i ugn 10 minuter.

Jag hoppade över ost, men det går att ha över om man vill:)

Gjorde en sallad med olika grönsaker för att fylla ut lite.

NÄRINGSINFORMATION:

KCAL: 1687 Kcal ( 4 Portioner)

PROTEINER: 32%
KOLHYDRATER: 10%
FETT: 58%

PER PERSON:
KCAL: 422 Kcal 

PROTEINER: 34g
KOLHYDRATER: 10g
FETT: 28g

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.