Motivation till träning! – Oscar Jöback
oscarjoback

Oscar Jöback

Motivation till träning!

Det kanske tråkigt att behöva höra detta…..men sommaren är inte lång och inom kort kommer alla vara tillbaka till jobbet och kanske en lite uns av ångest av att man ätit mycket och inte tränat så mycket.
Låt inte det bli någon ångest, låt det inte bli något att grubbla över om att jag skulle ha hållt igång med träningen under sommaren.

Se det som en återhämtning och en vila från alla måste och att bara njuta och att vara med familjen. Visst…det kanske blev några extra kg som man la på sig under semestern…men what the fuck!!
Du kan faktiskt komma igång och göra något åt det nu när du snart är hemma. Visst kommer det vara lite jobbigt första gångerna du drar till gymet eller tar dig ut på spåret, men du är snart back on track:)

Oavsett om du tränar eller inte tränar alls så kan motivationen tryta och man hittar ingen som helst anledning varför man ska träna.
Du ska fundera på några saker som skulle kunna få dig att komma igång igen eller att överhuvudtaget börja.

1. Vad skulle du vilja göra?? Är det att gå på gym? Är det tennis som du tycker är roligt?? Kanske önskan om att kunna springa?? Hitta det du skulle tycka vara roligt och LUSTFYLLT!!!
2. Vad skulle du vilja uppnå med detta? Vart ska detta leda och vilka resultat är du ute efter?? Hur mycket vill du gå ner i vikt om det skulle vara orsaken?
3. När du vet vad du vill göra som t.ex. tennis och du vet vad du vill uppnå med detta. Fråga dig då: Vad behöver jag göra mer för att bli bra i tennis? Är det att lägga in ett styrkepass i veckan och bygga upp kroppen för att bli starkare i dina slag? Är det löpning eller crosstraining för att få upp flåset? Är det stabilitet och explosivitet jag behöver??Något annat som skulle få dig att bli bättre på tennis.
4. Vart kan jag få mer information om detta?? Nätet, Personligträning, Klubbar att gå med i?? Kolla runt och börja fråga andra som du vet spelar tennis.
5. Hur ofta skulle du vilja göra detta /Vecka?? 1 gång är mer än ingenting du kanske gjorde innan.
6. Har du någon kompis som kanske skulle vilja bli partner och att ni tränar ihop…roligare när man är två!
7. Meddela dina närmaste om att du kommer lägga lite mer tid för din träning och kanske det kommer att motivera resten av familjen. Förvänta dig inte att dina nära bara ska förstå att du ska komma igång, utan berätta vad du vill och hur du hade tänkt dig och att du vill börja tänka på din hälsa.
8. Lägg ner så pass många timmar i veckan som du känner att du mäktar och inte för att du börjar känna att det är ett måste och ett krav. Presteraren ska vara utanför din träning och även det dåliga samvetet om du skulle missa ett träningstillfälle. Du kanske behövde den vilan och du är på banan nästa dag istället. Lyssna på kroppen, men i lagom dos! Människan är lat av naturen och gillar att slappa:)
9. Hitta bekväma sköna kläder DU trivs i och inte kläder som man sett att “man ” ska ha. Obekväma kläder skapar också otrevlig träning och man kan inte slappna av och njuta av sin träning pga av att T-shirt är för tight eller byxorna klämmer.
10. Ha kul när du tränar, se det som en belöning, se det som att du förlänger ditt liv och kan orka med vardagen med jobb och att vara med familjen. Orka springa ut till barnen när dom vill att du ska komma ut och leka!

Sätt ditt mål. Vad du vill med din träning? Detta är det stora målet och därefter sätta små delmål så inte det stora målet känns för övermäktigt. Med delmålen kan du konkret se att du närmar dig det stora målet.
Belöna dig med något som du tycker är värd. Kanske köpa den väskan du suktat efter eller nya jeans och se att du får gå ner i storlek. Dubbel glädje:)
Belöning kanske inte ska vara mat eller godis då maten och godiset kanske varit orsaken till att det lagts på en extra badring runt midjan.
Belöna inte kroppen med något som satt dig i en situation som du egentligen inte ville ha. Ge dig elöning som inte tillför fler kalorier!!!

Bryt en vana och sätt igång. Jag läste när jag googlade runt att det tar 30 dagar för att bryta en vana och detta betyder att jag varje dag ska påminna mig om vad jag ska göra annorlunda från det jag alltid gör. Istället för att landa i soffan så kanske jag sätter mig ner och läser en bok eller kanske umgås med familjen och spelar ett spel. Någonting som bryter av helt från det du alltid gör och det ska inte vara att du byter ut TV mot att sitta och spela spel på nätet eller kolla in youtube klipp:)

Det är ingen som kommer få igång dig så länge du inte vill och det är ingen som tackar dig när du vaknar en morgon och upptäcker att du gått upp 20 kg eller har sömnsvårigheter, diabetes, ont i lederna, astma…..listan kan bli lång, men hoppas på att det första problemen kan få igång dig.

Bollen kastas till dig…nu är det upp till dig om du fångar!!!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
oscarjoback

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.