Oscar Jöback

BODYPUMP eller inte????

Fick ett bra inlägg av en läsare som låter så här:

”Lite nyfiken hur du ser på den här Bodypumpdebatten som kommit igång nu…bra eller dåligt att träna BP? Jag själv tränar BP och tycker det känns bra och har ju träningsvärk efter nästan varje pass så något bra måste det ju komma ut av det.”

Tack för ditt inlägg och jag har inte själv varit så insatt på sista tiden om hur debatten varit gällande om bodypump är bra eller inte! Du ska självklart göra det du tycker är bra för din del och får du ut det du vill ha av bodypump träning så ska du självklart fortsätta.

Mina tankar:

Jag kan bara säga att jag själv tycker väldigt mycket om bodypump och har hjälpt mig i vardagslivet, men även i andra träningsformer jag har utövat under alla år.
Jag började med bodypump när det kom till Sverige och utbildar andra i det, men för den delen så kommer jag inte tala om för alla att det skulle vara enda träningsformen som man ska träna.
Läste lite kort några artiklar där vissa tryckte på att man inte skulle träna bodypump!

Låt varje person bestämma det själv vad man tycker är bra eller inte.
När tar man mandat för vad andra ska tycka om eller inte tycka om? Inget fel att tala om vad man tycker, men då ska man också vara beredd att den som lyssnar inte håller med dig och vill testa något annat.
Om du som skrev till mig gillar bodypump och det passar dig så ska du självklart fortsätta med det. Sen gäller det att variera sig så det inte blir 5 BP klasser i veckan. Men så är det med all träning, att det inte blir för ensidigt.

Alla är olika och vi kommer alla att dras till olika saker. Vissa gillar att vara i gymet och vissa älskar att vara i grupp och väljer då att köra gruppträning.
Min uppgift som PT och instruktör är att fråga vad kunden vill göra och vad den skulle tycka vara roligt att göra. Ibland hamnar en kund på tex helt fel klass och då ska du vara där och vägleda.

Bodypump är perfekt för dem som vill köra igenom sin kropp, då man inte hinner med att styrketräning 3 gånger i veckan. Bodypump tycker jag är ett bra start för att komma igång med styrketräning och sen våga sig ut till gymet. Att där på klasserna få en bra grund på vad man kan tänka på.
Bodypump är ett koncept där folk själva kan bestämma om man tycker om det eller inte tycker om det.

Vad tycker du?

För att hålla sin motivation uppe så är mitt tips att göra det man tycker är roligt och inte vad alla andra gör eller säger att du ska göra eller inte göra.

Jag önskar dig som skrev till mig all lycka med din träning och fortsätt med bodypump om du gillar det.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sanna

    Hej!

    Jag håller absolut med dig, intresset måste leda vilken träningsform var och en väljer. Min upplevelse själv, som ogillar att lyfta vikter på gymmet, är att det ger en bra ”grundstyrka”. Jag vet att många av mina deltagare hållt med mig om detta samt att det är ett bra komplement till vanlig gymträning.

    Dessutom har jag genom inspiration plockat med mig många övningarna till mina egna träningspass utanför gruppträningssalen 🙂

    Tack för en bra blogg!