Oscar Jöback

Vilken typ av motionär är du?

Under hösten har jag jobbat lite med ett profil program som heter Huco Sport Profilen.
Den hjälper mig att lägga upp ett träningsprogram som får dig att vara motiverad varje gång du tränar.

Jag använder detta på mina kunder jag kör med varje vecka, men jag kommer även att kunna göra detta med dig som inte bor i Stockholm.

Jag skickar dig en länk där du svara på ett antal frågor och det tar dig 7 minuter. Profilen du svarat på sammanställs och jag får profilen för att få en överblick och kan gå igenom denna med dig.
Vi kan använda webb cam eller skype och jag går igenom profilen med dig och gör träningsprogram. 3 månader senare gör vi en uppföljning.

Läs informationen om vad Huco Sport är:

HUCO SPORT PROFILEN

20120103-130844.jpg

Huco sport visar din personliga motionsprofil och vad som verkligen håller dig motiverad att motioner. Huco sport får dig att tycka motion är kul och motiverar dig att sätta dina mål.

Fördelar:
1. Hitta motivationen
2. Hjälpa dig att göra rätt typ av träning.
3. Gör fysisk aktivitet till en livsstil.
4. Visar hur träning förändras under stress.
5. Visar motivationens bakomliggande faktorer.
6. Hjälper att sätta lämpliga mål för din träning.
7. Hitta ditt sätt att motionera, i grupp eller individuellt.

Hemligheten bakom långsiktigt och givande träning är personliga faktorer, attityd och motivation, i synnerhet förmågan att identifiera och upprätthålla motivationen att träna.

För att bibehålla motivationen till motion är det viktigt att sätta rätt mål, göra rätt typ av träning, planera och följa utvecklingen i sin träning. Olika profiler har olika förhållningssätt till att sätta mål, planera, få vägledning och feedback. I synnerhet är det motivation och stöd som behövs. Huco Sport är ett verktyg som får varje utövare att finna sig motiverad och viktigaste av allt, själv sätta lämpliga mål.

Om det tidigare finns dåliga erfarenheter av fysisk aktivitet, måste man vara speciellt noga med att möjliggöra ett meningsfullt och naturligt sätt att påbörja att motionera igen.
Aktiva sportentusiaster kan fastna i sin utövning som i längden kan leda till ensidighet, brist på entusiasm och sämre resultat. Det som visar bäst resultat i längden är mångsidig träning.

VILKEN TYP AV MOTIONÄR ÄR DU?

EFFEKTIV
Utnyttjar teknologi för att följa sina framsteg och hur målen uppfylls. Följer och analyserar noggrant träningsresultaten. Vill gärna få reda på forskningsresultat och statistik.
Utrustning ofta teknisk. Gillar individuella grenar. Kan träna i grupp om den är målmedveten.

UTFÖRA
Vill ha noggrann och tydlig plan som är indelad i etapper som han/hon följer disciplinerat och enligt en angiven tidsplan. Det är viktigt för honom/henne att veta hur rörelserna ska utföras och han/hon utför träningen tekniskt rätt. Rutiner passar mycket bra. Gillar individuella grenar, men tränar också i grupp med stor disciplin och målinriktning.

KÄNSLA
Trivs i grupp och klarar sig bra då man tränar tillsammans. Kämpar gärna med andra och vill också själv få uppmuntran.
En god atmosfär är viktigt. Välbefinnande mentalt och fysiskt är viktigt. Vill inte ha tuffa mål utan tränar hellre för att må bra.

UTMANING
Utmanar sig själv. Prövar gärna nya träningsformer och gillar överraskningar. Vill uppleva saker och ting. Mål och visioner på lång sikt ger motivation. Viktigt att få en grov helhetsbild av träningsplanen och hur de olika delområderna bildar en helhet, detaljer intresserar inte.
Målen är oftast visuella.

Blir du nyfiken på detta och kanske har gjort ett nyårslöfte som du vill hålla detta år.
Maila mig på [email protected] så informerar jag om kostnader och hur allt går tillväga.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.