Oscar Jöback

Båten med rotation

Modellen är min underbara vän Cecilia Östman:)
Här kommer en övning som kräver balans, styrka och koordination:)
Detta är en mycket bra övning där rotation är en viktig del som vi använder oss av i vardagslivet. Rotationer sker hela tiden och då är det bra att kunna vara stark i dessa moment när det sker.

BÅTEN MED ROTATION:
Tränar mage och rygg

Startposition

20111113-131017.jpg

20111113-131037.jpg

Här kan du själv välja på att ha fötterna i golvet eller att lyfta upp dem som på bilden.
Luta dig något bakåt med armarna rakt fram. När du lutar bak något så pressar du in naveln mot ryggraden. Här börja nämligen det bli belastning runt mage och rygg. Så in med naveln. Sänk ner axlarna mot golvet för att få lång nacke, men också för att stabilisera överkroppen något. Nu ska du behålla denna position hela tiden och Inge fusk!! Det ska vara jobbigt:)

Rotationen:

20111113-131508.jpg

20111113-131525.jpg

20111113-131546.jpg

Har du fötterna i golvet så gör du endast rotationen med överkroppen och försöker behålla samma avstånd mellan händerna under hela rotationen och tillbaka till startpositionen.
Rotationens storlek ska vara så du har kontroll över övningen. När du känner att du har tappat kontakten med magen så försöker du spänna åt och fånga upp magen igen eller så stannar du tidigare i övningen.
Har du fötterna uppe så låter du fötterna gå motsatt håll när du roterar överkroppen. Det är samma teknik som när du har fötterna i golvet. Skillnaden är bara att det kräver mer balans och koordination då överkropp ska vridas åt ett håll och fötterna åt andra.

Gör övningen växelvis höger – vänster.
Du kan sätta tid som att köra 1 minut och sen vila 30 sek eller så kör du 10 st och vila 30 sek och så kör du 2 varv till. Så det blir 3 set x 10 rep

OBS!
Att bara göra övningen för att göra den är bortkastad tid. Då kan man lika gärna strunta i det och göra något annat. Slänga bort minuter, timmar på något där man inte ser resultat är frustrerande. Att lägga in känslan, närvaron och tanken i övningen ger mer tillfredsställelse, man tränar också på att vara närvarande och att fokusera på en sak. Så har du många bollar i luften hela tiden så är träningen ett bra sätt att träna upp att prioritera och gör det viktiga uppgifterna först i tex sitt jobb osv:) Det ena leder till det andra. Resultat kommer fortare också:)

Lycka till:)

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.