Oscar Jöback

Tips nr 2!

Då var det Onsdag och idag händer det saker. Kan tyvärr inte säga vad, men i framtiden kommer ni får veta vad det är:) Ska träna styrka idag och sen hinna springa ikväll efter ett möte.

Dagens tips med att komma igång med din träning:
Styrketräning och att få starka muskler är ett viktig del för att öka din förbränning.
På 2 minuter hinner du köra knäböj, utfall, armhävningar, ryggresning, crunch (mage).
20 sekunder per övning:
20 sekunder knäböj
20 sekunder utfall/ ben
20 sekunder armhävningar
20 sekunder ryggresning
20 sekunder crunch

Knäböj:
Lite bredare än axelbrett. Spänn rumpan och låren genom hela rörelsen. Gå ner till det tar stopp och det kan vara olika från person till person. Behåll en så rak rygg som möjligt och när över kroppen börjar åka fram för mycket så stanna tidigare. När du ska upp igen till startpositionen så se till att pressa ner hälarna genom golvet och behåll den raka ryggen.

Utfall:
Samma tänk som i knäböj, bara det att du jobbar med ett ben i taget. All din tyngd på det främre benet. Spänn rumpa och lår och pressa ner hälen på det främre benet. Bakre benet ska ha så lite belastning som möjligt. Håll händerna korsade mot bröstkorgen eller händerna på höfterna. Detta för att inte flaxa runt med armarna och lägga fokus på benen istället.

Armhävningar:
Alternativ1: Knäna i golvet då du kan lägga tyngden på knäna när tröttheten kommer in.
Alternativ 2: Kom längre bak med knäna och lägg belastningen ovanför knäna, vilket gör det lite tyngre.
Alternativ 3: tyngsta som är att stå på tårna. Rak som en pinne i kroppen.
Händerna ska vara så pass brett att när du befinner dig i botten så ska överarmen och underarm vara 90 graders vinkel. Händerna ska vara i samma höjd som din bröstkorg. All belastning på händerna. Tänk dig känslan att du ska stå på händer. Startpositionen börja med mjuka armbågar. Översträckning kan leda till slitage i armbågen och så vilar man och lätt tappar hållning.

Ryggresning:
Ligg på magen och placera händerna bakom ryggen. Lyft upp bröstkorgen och känn hur du spänner till korsryggen. Liten rörelse upp och ner och se till att pressa in naveln mot ryggraden. Så man lyfter upp magen från golvet.
Händerna kan du även ha bakom öronen eller raka ovanför huvudet som Stålmannen. Dessa alternativ blir lite tyngre;)

Crunch:
Ligg på ryggen och pressa ner korsryggen mot golvet. Så upp med huvudet och bröstryggen för att just kunna pressa ner korsryggen. Det ska vara en liten rörelse hela tiden. Dra in naveln mot korsryggen och tänk dig att naveln ska genom kroppen och genom golvet. Pressa in naveln så pass mycket att du kan andas normalt. Händerna korsade på bröstkorgen och hakan mot bröstkorgen för att avlasta nacken. För att slippa känna mycket i nacken så trycker du upp tungan mot gommen.

Detta blev typ 1 min och 40 sekunder.
Det är ingen vila under dessa 20 sekunder, utan vilan blir när du går över till nästa övning. Så Max 10 sekunder mellan övningarna.
Kör hårt och fuskar du så blir det alltid att man får betala tillbaka vid annat tillfälle. Så gör det bästa du kan redan från början.

Lycka till;)

20110907-083527.jpg

Befinner mig hemma hos Bea och fick lite äggröra… Mums;)

20110907-084907.jpg

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.