Kalvbiff med bearnesesås – Oscar Jöback
oscarjoback

Oscar Jöback

Kalvbiff med bearnesesås

Guuuuuuud vad gott det är med bearnesesås:) Med att ha ätit denna mat jag har gjort ett tag och fått i mig min frukost, fått i mig min lunch och sen fått i mig min middag gör skillnad. det är inget med att maten måste vara tråkig för att man vill hålla en hälsosam kost. Bearnesesåsen som jag har i är en så liten del i förhållande till det andra som är med. Att köra GI mat är att få en bra balans på maten utan att avvara det som är gott. Är den dåliga maten övervägande i en tallrik så är det inte så bra. Det gäller att ha energi i den mat man lägger upp och som tillför något till kroppen för att den ska orka med alla sysslor och den träning man investerar till sig själv. Det jag har lagat har varit för 4 potioner som jag sen lägger två portioner i matlådor och de andra ärter vi upp:) 1 portion var…och det som är med den mängd mat är att det räcker gott och väl för att jag ska känna mig mätt. En stor del av att ta mat är hur du får i dig den.. vågar du stanna upp och känna maten du äter eller slänger man bara i sig den?? Med att njuta av maten så hinner alla sinnen vara med i måltiden och mättnadskänslan blir mer behaglig och man slutar äta i tid. Genom stress när man äter så hinner man inte känna känslan av att man fått i sig en potion och fortsätter äta mer tills man är proppmätt och inte orkar lyfta sig själv från bordet. Den känslan ska man undvika att ha!!

Ge dig själv tid att äta upp din mat i lugn och ro!!


KALVSTEK MED BEARNESESÅS:

4 portioner

4 skivor kalvbiffar á 150 g
Salt & Peppar
1-2 Squash
1 Röd lök
1 Vitlöksklyfta
2 msk Smör
1 tsk Torkade örter
70 g Rucolasallad
2 dl Färdig bearnaisesås
Några kvistar färsk Oregano


1. strö salt och peppar på biffarna. skiva squash, rödlök och finhacka vitlöken.


2. Hetta upp en stekpanna med smör och stek biffarna 3-4 minuter per sida. Lägg i squash, rödlök och vitlök i stekpannan och bryn i några minuter. strö liye salt, peppar och torkade örter.


3. Servera biffarna med de varma grönsakerna, rucolasallad och en klick god bearnaisesås. Dekorera med en kvist oregano.

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
oscarjoback

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.