VÅGA MISSLYCKAS…. – Oscar Jöback
oscarjoback

Oscar Jöback

VÅGA MISSLYCKAS….


Att misslyckas är otroligt skrämmande och alla vill lyckas varje gång som ett mål ska uppnås.

Tanken att inte misslyckas kan lätt leda till att ingen vågar chansa, just av rädslan att misslyckas.
Misslyckas är något som de flesta av oss försöker undvika….. Är det så farligt att misslyckat då??
JA…beror vilken attityd jag själv har för ordet misslyckande.
Thomas A. Edison som uppfann glödlampan provade över 10 000 gånger innan ett framgångsrikt resultat. Efter 9 999 försök fick han frågan av en ung reporter om hur han kunde fortsätta och inte gav upp efter så många misslyckanden.
Han svarade: “Jag har aldrig misslyckats, Jag har upptäckt 9 999 sätt som inte fungerar”.
Rädslan att misslyckas kan vara enorm…..men kollar jag på det förflutna så har jag fått stöta på hinder där misslyckandet infunnit sig och jag kan då ta en annan väg och göra framgång.
Som bebisar och vi skulle lära oss att gå så misslyckades vi hur många gånger som helst innan vi tog våra första steg. Så viljan och kraften finns att nå sina mål och välkomna misslyckandet.
Misslyckandet gör mig starkare och jag har lärt mig olika sätt att misslyckas på och bara det är en framgång. Jag har fyllt på bagaget med nya kunskaper hur jag ska undvika att göra.
Mitt misslyckande kan vara en annan persons framgång, så det bra att lyssna på andras erfarenheter, men ta den väg som du känner känns bra vid tillfället och inte bli för rädd att iaf prova.
Jag är inne i utveckling med mig och mitt företag som jag vill ska växa och bli större. Jag har mitt mål klart och fram till dess har jag en lång stig att vandra för att komma i hamn med mitt mål.
JAG UNDRAR OM DU VILL DELA MED DIG:)
 1. Har du 3 punkter som du håller dig fast vid eftersom de har hjälpt dig att uppnå ditt mål.
 2. Vad är det för rädslor du har haft under vägen till ditt mål och var det så farligt som du först trodde?
“Misslyckande är bara en temporär ändring i kursen för att leda dig på rätt väg mot nästa framgång”– Denis Waitley
“Människan lyckas när den inser att deras misslyckande är en förberedelse för deras framgång” -Ralph Waldo Emerson
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
oscarjoback

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Vladi

  Människan lär sig mest i livet av misstag.

  Att misslyckas betyder en möjlighet till maximal inlärning. Problemet uppstår däremot när människan inte inser värdet av misslyckande utan vänder motgången till personlig kritik så att enbart den negatia effekten uppstår.

  Citat: "Failure is not something we try to avoid but something we want to embrace"

  Från artikeln:
  http://thenextweb.com/entrepreneur/2010/07/12/the-importance-of-failure/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+TheNextWeb+(The+Next+Web+Top+Stories)

  If at first you don't succeed:
  http://vimeo.com/1533660

 2. Micke

  Vad skön du är, Oscar! Idag har jag trotsat mina gränser och lärt mig åka wakeboard och mina två ständiga följeslagare kom (väldigt) väl till användning:
  1. Hur svårt kan det vara?!
  2. Vad är det värsta som kan hända?!
  Om svaret inte är "jag kan dö" på något av de två frågorna brukar jag ha lite lättare att satsa och göra mig beredd på att ta en lärdom om "ett sätt som inte fungerar" 🙂 Som komplement tycker jag att mycket av de tankar som finns i boken "Munken som sålde sin Ferrari" (om man rensar den från lite amerikansk överdrift) är värda att ta till sig, speciellt angående negativa tankars oerhörda skadekraft. Välj aktivt bort negativa tankar, då följer tvivel och rädsla för att misslycka med bort från våra sinnen av bara farten!

  Lev livet leende!
  /Micke

 3. Madeleine86

  Jag var tidigare anorektiker och varje dag kände som ett misslyckande under flera år.
  Jag påminner mig varje morgon som känns jobbig (när allt känns tråkigt, och man har inga kläder osv.) om vad jag vet att andra uppskattar och tycker att jag är bra på. Jag har även förbjudet grubblande efter 8 på kvällen – efter 8 kan jag inte lösa några problem ändå. Sedan försöker jag att tillåta mig att känna mig misslyckad och att vissa dagar är fyllda med ångest – jag tror nämligen att alla har det så i perioder. Dessa tre saker försöker jag hålla fast vid. Min främsta rädsla genom livet hittils har varit att inte ha kontroll – när det kommer till ALLT. Det kan jag givetvis inte – vilket lett till att ett av mina mål har varit att försöka inse detta. Men för att kunna göra det måste man vara till freds med sig själv vilket är mitt andra mål. Dessa räcker gott och väl än så länge. Men de har fungerat bra i ett helt år, och jag längtar efter att kunna ta det ett steg längre.

 4. Anonymous

  Jag kan bara säga 2 ord!

  Helt fantastiskt!

  Kan tro som jag har misslyckats med ack – jag ger mig inte! Drivkraften i mig är betydligt större än att acceptera ett misslyckade!

  Jag vill gärna dela med mig en fantastisk historia, som jag hittade på Youtube för längesedan – kanske du har sett den tidigare? Denna storyn gav mig ett helt enormt lyft när tiderna var svåra… på många olika sätt och vis! En mycket känsloladdad berättelse som gav mig styrkan att resa mig upp igen och fortsätta mot mitt mål! Klicka på länken (el klistra in i adressfältet)… Enjoy!

  http://chicaabonita.blogspot.com/p/inspiring-story.html

  Ha en underbar dag!

  // Silvia