Oscar Jöback

STULEN DATOR!


Hade oturen att glömma Datorn på en bänk när jag väntade på tunnelbanan…
Sökte överallt där jag hade varit innan och fann ingenting. Åker till jobbet och ringde polisen på vägen för att anmäla datorn stulen. När jag kommer till klubben så får jag ett meddelande från receptionen att det är en kille som ”hittat” min dator… och vill lämna tillbaka den.
Jag blev evigt tacksam för att han ringde….. men han slutade med att säga att han ville ha hittelön för att han ringt och ville lämna tillbaka datorn. Det kan väl vara OK, men på det sättet han sa det på så var det att han inte skulle nöja sig med vad som helst…..

Han snackade om att han skulle ha 30% av vad datorn kostade när jag köpte den. Han nämnde oxå att han kunde få mycket mer om han sålde datorn på Blocket…..

Jag kollade med Polisen och det är 10% av datorns värde i dagsläget som man kan få om man hittar och lämnar in tappade saker.
Jag betalade honom 10% och fick tillbaka min dator… Det är för mycket saker i min dator som är värd mycket mer än vad jag betalade, men det känns surt.
Tycker självklart att hittelön är ok, men när det börjar bli utpressning kan man inget annat än bli irriterad. Hoppas han kan njuta av dessa pengar han fick av mig!!!

Glöm aldrig din dator och kom ihåg att kolla upp allt innan du betalar hittelön.
10% av vad din dator är värd i dagsläget. Gå inte på något annat!

Kram
Orre

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Anna

    Usch, sicken människa!
    Själv skulle jag aldrig komma på tanken att få någon hittelön för någonting ..jag skulle bara bli så otroligt glad att jag kunnat ge tillbaks ägodelen till personen den tillhör. Den glädjen är en belöning nog!

    Bara för detta så minns jag en gång för ca. 3 år sedan, då hittade jag massa kort utspridda på gatan (bland annat bankkort, lisebergskort och legitimation). Hittade kvinnan som var ägare till dessa på hitta.se och ringde henne. Sen gick jag hem till henne och lämnade tillbaks dom, och det var en äldre dam, hon blev så bekymrad att hon inte hade några bullar att bjuda på när jag var så snäll. 🙂 Hon var verkligen supergullig!
    Det blev som sagt inga bullar och inte något annat heller. Men jag gick verkligen därifrån med ett leende som höll i sig i många dagar efteråt. 🙂

  2. Suzan

    Vilken fräck jävel!!!
    Usch!

    Jag råkade ut för samma sak när jag tappade bort min mobil, kärringen ville ha 500:- men mobilen var gammal o skruttig o knappt värd ngt..
    Men innehållet var värdefullt för mig.

  3. E

    vilken typ! Vad hände med den goda välviljan och känslan av att man gjort rätt? Jag skulle aldrig ta för givet att få hittelön för någonting, det är något man får om den som får tillbaka sina borttappade saker känner att den har råd med. Vilka människor det finns alltså. Girighet, det värsta jag vet.