oscarjoback

Oscar Jöback

Annons

Kvällsmellanmål

 

Prova att ta ett kvällsmål som innehåller proteiner. Proteiner är lättare att smälta ner under natten och kroppen kan fokusera på att bygga upp kroppen. Kan underlätta sömnen också och du sover bättre.

kvällsmålet kan du ta 1 timme innan läggdags och ta en kopp te med lite honung.

Annons
Kommentera (0)

Kommentera

Plankan på rygg

Förberedelse:

Lägg dig på ryggen med hälarna i golvet och skulderbladen nedtryckta i golvet. Händerna kan vara upp mot taket. Lägg en matta att ligga på om du tycker golvet blir för kallt eller hårt.

 

Utförandet:

Lyft upp rumpan från golvet och låt trycket ligga på skulderbladen och hälarna. Huvudet kan ligga på golvet också. Utgå från att ha lätt böjda knän innan du lyfter upp rumpan från golvet.

Höfterna ska upp så högt det går. Du kommer att känna korsryggen, rumpan och baksida lår. Kan krampa, men det bara skaka loss och göra igen.

 

Kom ihåg:
Trycket ska vara i hälarna som ska pressas rakt ner genom golvet. Boda hälarna ska pressas ner lika mycket. Försök att få tårna att peka rakt upp mot golvet. Här är det lätt att tårna åker utåt och det blir charlie chaplin fötter.

När du ska få ner skulderbladen så ska du se först till att sänka axlarna bort från öronen för att få lång hals och slippa spänna nacken. Sen dra ihop skulderbladen mot varandra för att sen lägga dem på golvet och pressa ner den genom golvet preses som hälarna. Så pressen i denna övning sker i hälar och skulderblad.

 

Antal:

8 set/ varv x 30 sekunder
30 sekunder stå i plankan och vila 30 sekunder = 1 varv av 8:)

Alternativ: 
Vill du göra det lite jobbigare så kan du börja dom första varven med att ha båda hälarna i golvet för att sen lyfta höger fot från golvet och bara ha skulderbladen och vänster häl i golvet.
Så endast höger häl i golvet varv 5 & 7 och endast vänster häl i golvet varv 6 & 8

Stärker upp alla våra stabilisatorer.

 

Statisk träning:

Ingen rörelse sker, utan man håller helt stilla i en position och musklerna får spänna sig hela tiden.

Annons
Kommentera (0)

Kommentera

PT-Online

img_0944.jpeg

 

PT Online:

Oavsett var i landet du bor så går det bra att anlita mig som PT online.
PT online är perfekt alternativ för dig som av olika anledningar inte har omöjlighet att anlita en PT-tjänst.
Kanske är du ute och reser fler inte har möjlighet att ta dig hemifrån.

Allt sköts genom mail och uppföljning 1 gång/vecka genön mobil eller skype kontakt.. Svarar på frågorna som skickas på mail.

 

Som PT och coach kommer jag finnas tillgänglig måndagar- onsdagar för mobil och skype samtal. Vi bokar in fasta tider som vi samtalar för att du ska få ut det optimala av din träning och kost.
Jag lägger upp träningsprogrammen som du ska följa samt kostprogram.

Programmen anpassas efter om du tränar på gymet eller om du kommer träna hemifrån.

 

  • Kostprogram
  • Träningsschema/ program med videos till alla träningsövningar.
  • Uppföljning med samtal 1 gång per vecka genom skype eller mobilen.

 

Priser:
2150:-  3 månader  Kostschema samt träningsprogram för gym eller hemma träning
2950:- 6 månader  Kostschema samt träningsprogram för gym eller hemma träning.

 

Anmälan: oscar@oscarjoback.com

 

img_2144.jpg

 

Annons
Kommentera (0)

Kommentera

Förändring!

Mål i sikte:

Vi har alla haft tankar om att förändra sig, sitt sätt att vara och kanske att se ut. Tänk på alla nyårslöften man gett sig själv om att det ska vara annorlunda inför det nya året, alla tillfällen som man ska börja banta eller dagen efter som man man säger till sig själv att det var sista gången!!

Du styrs av dina tankar…..
Oftast baseras våra tankar om framtiden på det vi redan har upplevt. Vi tänker på det mindre bra insatser som i sin tur väcker irritationer och skapar dystra upplevelser.
Känslor av misslyckande ger mer utrymme än känslor av framgång. Om vi sen startar upp upp olika projekt om och om igen men med ett misslyckande av att aldrig riktigt nå fram till målet så är risken större att vi fyller oss själva med alla minnen från de mindre lyckade insatserna.
Vi är experter på att memorera och minnas våra misslyckande.
Behåller vi våra tunga tankar och inte gör förändringar på riktigt kommer vi aldrig kunna uppnå målet man har i sikte. Det behövs en förändring och förändring handlar om att bryta de tankar som tynger en och ta sig nya tankar. Positiva tankar om hur man ska lyckas och att sätta sina känslor i målet man vill uppnå. Hur kommer det att kännas den dagen som målet har uppnåtts. Hur kommer du att må? Vilka vill du ha i din närhet när du uppnått målet.

För att komma dit:
1. Skapad en tydlig målbild
2. Positiv förväntan på dig själv och det kommande mål du satt.
3. En enorm styrka att du kan styra dina tankar i den riktningen som ska ta dig närmare målet.
4. Bryt dina vanemässiga beteenden som hittills inte fungerat.
5. Vakna varje morgon med positiv inställning och fundera på vad du ska göra annorlunda denna dag som för dig närmare målet.
6. Stå fast vid din dröm oavsett vad andra tycker. Konstruktiv kritik ….kanon, men det är bara en ide, åsikt av någon, men du behöver inte leva upp till den om det inte skulle funka för dig. Du måste göra de nya stegen på ditt sätt!

Våra tankar styr hur vi ska känna….våra känslor och utifrån det gör vi handlingar utifrån det.
Om vi kan förändra våra vanemässiga tankar som vi tänker varje dag och man ser att det gick bra och det gav ett nytt resultat än vad det alltid gjort…..då byggs vår självbild.
Man växer av förändringar, men det handlar om att bryta sitt mönster och slänga sig ut i det okända som kan vara läskigt, otryggt och okontrollerat.

Det är din första tanke som kommer upp som talar om ifall du är på väg åt det håll du vill. Även om du känner att du ofta handlar innan du tänker så har det funnits en tanke innan du utför det spontana.

När vi tar till oss en tanke förverkligas den till vår verklighet, vi är, vi gör och har det så vi tänker. När vi tänker en sak så blir det vår verklighet och vi drar till oss sådant som bekräftar detta.
Så fundera ett varv till hur du vill ha det och börja tänka de tankar som för dig framåt och får dig att växa. Det är din tur och du har kraften att förändra!!

Annons
Kommentera (0)

Kommentera

PLANKAN!

Plankan:

Förberedelse: 
Se till att händerna är precis under axlarna. Placera händerna utifrån att du har sänkta axlar/ bort från öronen. Lång och fin nacke ska du ha hela tiden. Handled, armbågsled och axelled är i en lodrät linje.
Placera fötterna i höftbredd position.

Utförande:

Räta ut kroppen upp i luften så tyngden vilar på händer och tår. Kroppen är helt rak och du ska göra dig så ”lång” som möjligt. Sträck på benen, spänn rumpan och magen och håll blicken ner i golvet.

Kom ihåg: Det viktigaste är att hålla kroppen rak och rumpan spänd. Detta är en press övning vilket innebär att du ska pressa bort golvet från dig. Samma press genom tårna och händerna.
Glider du bakåt när du utför  övningen så har du för mycket tyngd bakåt på fötterna.

Som ett köksbord så sak alla bordsben vara rakt ner under bordskivan. Så tyngden blir lika mycket på alla fyra punkter för att det ska ha en balans och kunna stå länge och stadigt,

 

ANTAL:

8 set/ varv x 30 sekunder
30 sekunder stå i plankan och vila 30 sekunder = 1 varv av 8:)

 

Stärker upp alla våra stabilisatorer.

 

MUSKLER:
Magen, ryggen, bröst, armar, rumpan, låren, baksida lår.

 

Statisk träning:

Ingen rörelse sker, utan man håller helt stilla i en position och musklerna får spänna sig hela tiden.

 

Lycka till

 

Annons
Kommentera (0)

Kommentera