Oscar Jöback

Middagen på bordet…..

Det är kul att hålla på i köket och jag finner den terapi som matlagning ger en. Fokuseringen och precis när det ena ska göras osv. Inte bara att det ska mätas och tillagas allt ska även fram när maten fortfarande är varm:)

Nu har jag gjort bullar med två olika innehåll. Jag har hämtat receptet från senaste GI & hälsa där det finns recept lunch, middag och dessert. Dessa olika recept sträcker sig 3 veckor framåt. Om allt vill sig väl så kommer jag från och med 8 Augusti att göra alla dessa recept från tidningen för att testa, smaka och lära:) Se om min kropp reagerar och jag får den energi jag behöver för att komma i form.

MIDDAGEN:

CITRONLAX MED MARINERADE TOMATER (4 PORTIONER)

600 g laxfile
1/2 dl olivolja
Rosépeppar
Flingsalt
1 Citron
Marinerade Tomater:

1/2 Kruka basilika
100 g Soltorkade tomater
200 g Pesto
1/2 dl Olivolja
2 msk Balsamico
Salt & Peppar
1 Rödlök
750 g Cocktailtomater
70 g Rucola
50 g Pinjenötter

1. Börja med att marinera tomaterna. Riv ner basilika i en skål. Grovhacka soltorkade tomater och blanda ner det i samma skål tillsammans med hälften av peston, olivoljan och balsamvinäger. Krydda med salt och peppar. Dela tomaterna och skala och skiva löken och vänd ner i skålen med örtsåsen. Låt stå kallt och marinera tills servering.

2. Ringla olivoljan över laxfiléerna och lägg dem i stekpannan. Krydda laxen med rosépeppar och flingsalt och stek några minuter på varje sida.

3. Dela citronen på hälften och stek den tillsammans med laxen.

4. Lägg laxfiléerna på fyra fat och pressa över saften från den stekta citronhalvorna.

5. Fördela rucola bredvid laxen och lägg på marinerade tomater.

6. rosta pinjenötterna i en torr panna och toppa tomaterna med dem. Fördela resten av peston på tallrikarna

 

Recept av: Ulrika Davidsson

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.