Oscar Jöback

Morot & Grapefrukt Smoothie

  

Granatäpple:

1) Skyddar mot cancer, bland annat bröstcancer
Granatäpple är fyllt av antioxidanter som bekämpar de cancerframkallande fria radikalerna och skyddar dig därigenom från olika sorters cancer. Israelisk forskning har visat att oljan i granatäpplefröna är giftig för bröstcancerceller. Så många som 56% av cancercellerna förgörs när de utsätts för granatäppleextrakt! Forskning visar också att granatäpple skyddar mot lungcancer och hudcancer.

2) Håller ditt hjärta friskt
Forskning har visat att granatäpplet motverkar bildning av det skadliga LDL-kolesterolet i blodkärlen och skyddar därför även mot åderförkalkning och blodpropp. Man tror att det är mängden tanniner och antocyaniner, de ämnena som ger granatäpplet dess syrliga smak och röda färg, som bekämpar LDL-kolesterolet och minskar blodtrycket. Granatäpple innehåller även ämnen som finns i grönt te (polyfenoler och katechiner) vilket skyddar ditt hjärta från blodpropp.

3) Motverkar snuvig näsa
Antioxidanterna, speciellt fenoler och ellaginsyra, i granatäpplet stärker ditt immunförsvar och bekämpar förkylningscellerna innan du hinner utveckla en förkylning.

4) Stärker dina muskler och nerver

Kalium är viktigt för många av kroppens enzymprocesser i musklerna och nervsystemet. När du motionerar är det viktigt att få i sig kalium i kosten eftersom kaliumbrist kan leda till yrsel, muskelkramper och hjärtstopp. Rekommenderad kaliumdos är 3 gram kalium per dag. Granatäpple innehåller 259mg per 100 gram, jämfört med ett vanligt äpple som innehåller 89mg per 100 gram.

Ingredienser:

  • 1 Morot
  • 1 Grapefrukt
  • Granatäpplen
  • Mynta


Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.