Oscar Jöback

Spenat och kycklingpaj!

IMG_4441.JPG

Pajdeg:

3 dl vetemjöl
125g smör
3 msk kallt vatten

1. Smält smöret i kastrull.
2. Rör ihop smälta smöret med vetemjöl
3. Häll i vattnet i slutet och rör om.

Tryck ut degen i en form. Nagga botten med en gaffel. Låt vila i kylen 30 minuter.

Ugnen 225 g – förgrädda pajskalet i mitten av ugnen 10 minuter.

Fyllning:

250 g fryst spenat
1 paket fryst kycklingfilé eller en grillad
1/2 paket créme fraiche
3 klyftor vitlök
Olivolja
4 dl riven ost
4 ägg
1 Eco kycklingbuljong
Oregano
Basilika
Svartpeppar

1. Ugnen 200 grader
2. Tina spenaten, pressa ur vätskan. Dela kycklingköttet i små bitar.
3. Olivolja i stekpannan och pressa ner vitlöken och tillsätt créme fraiche och rör om.
4. Få ner kycklingbitarna och låt bitarna få färg. Tillsätt kryddorna .
5. Blanda spenat och ägg i en bunke och häll i hälften av den rivna osten. Rör ihop!
6. Häll spenatröran i botten av den ugnsformen och lägg kycklingröran över, samt strö över sista rivna osten över.
7. In i mitten av ugnen i 20 minuter!

Lycka till:)
Kan serveras med en god sallad så det inte blir för tungt/ mäktigt.

IMG_4432.JPG

IMG_4433.JPG

IMG_4431.JPG

IMG_4430.JPG

IMG_4434.JPG

IMG_4435.JPG

IMG_4436.JPG

IMG_4437.JPG

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.