4 port.
Ingredienser
4 st kycklingfilé
smör, att steka i
1 st tomat(er)
1 kruka(or) basilika
3 msk dijonsenap, (eller mer om du vill)
2 dl vispgrädde
2 st vitlöksklyfta(or)
2 dl crème fraiche
salt och peppar
2 dl riven ost
Servera till
Basmatiris och en sallad.
Tillagning
1. Sätt ugnen på 200 . Stek kycklingen lätt i smör några minuter. Så kycklingfilé får färg.
2. Skiva tomaten tunt. Linda kycklingfilé med bacon. Lägg filéerna i en ugnsfast form och lägg på tomaterna. Hacka basilikan och strö sedan över.
3. Rör ut dijonsenapen i grädden och pressa i vitlöken i stekpannan efter du tagit upp kycklingfilé. Använd det smör dom är i. Blanda med crème fraiche och salta och peppra. Häll över kycklingen och strö över ost. Gratinera i 20-25 minuter.