Rostad kyckling med rotfrukter
2 st morötter
2 st palsternackor
1 st gul lök
4 msk olivolja
4 msk kycklingfond
600 g kycklinglårfilé
1 paket kvisttomater, små
1 paket GoGreen Ekologiska Kidneybönor
4 msk GoGreen solroskärnor
150 g fetaost, tärnad
peppar
salt
1 st citron, pressad
valfria hackade örter
Tillagning: 35 minuter
1.Skala och dela morötter, palsternacka och lök i jämnstora bitar.
2. Blanda olivolja och kycklingfond i en skål. Tillsätt kyckling, lök och rotfrukter, blanda väl.
3. Lägg upp kycklingen, löken och rotfrukterna på bakplåtspapper i en långpanna. Rosta i ugn i ca 30-40 minuter. Strö över tomater, kidneybönor, solroskärnor, och tärnad fetaost de sista fem minuterna i ugnen. Krydda med salt, peppar och valfria örter samt kläm över lite pressad citron.
Åh, gud så smarrigt! Tack förresten, för din peppande föreläsning om träning & prioritering på LOPPI’s senaste event. Det fick mig att tänka till, och mina första pass på SATS är sedan förra veckan avklarade! Känns skitbra, så TACK! 🙂 Kram