Tillagningstid: 40 minuter
4 Portioner
Ingredienser (degen)
4 st Ägg konventionellt, rått
1 dl Grädde
2 msk Smör
Ingrediens (fyllning)
2 st Vitlök
400 g Älgfärs som jag tog (alt Nötfärs)
1 dl Vatten
1 msk Tomatpuré
1 dl Grädde
2 dl Riven ost
1 st Gul lök (skivad) Jag tog inte med det!!
1 Créme Fraiche
Cocktailtomater
Näringsinformation:
Totalt: 2556 Kcal
Per Portion: 639 Kcal
Protein: 33g
Kolhydrater: 7g
Fett: 54g
GÖR SÅ HÄR:
Blanda ägg och grädde och häll i en form med smör.
Grädda i ungen på 200 grader cirka 5 minuter.
Bryn vitlöken i en stekpanna häll sedan ner köttfärsen och rör om.
Tillsätt sedan, vatten och tomatpuré. Låt detta koka samman.
Fördela köttfärsen i formen.
Blanda grädde, créme fraiche och ost i annan bunke och häll sedan smeten över köttfärsen. Lägg sist på cocktailtomaterna.
Grädda i ugnen 10-15 minuter på 225 grader.
Bra recept! Enkelt och utförligt!
Blir säker sagolikt gott!
Tusen tack Oscar
Kram