Oscar Jöback

Lax- och spenatpaj

20140204-225655.jpg

Tillagningstid: 40 minuter

4 portioner

Näringsinformation:

Totalt: 2682 Kcal
Per person: 670 Kcal

Protein: 23g
Kolhydrater: 29g
Fett: 52g

 

Pajdeg:
100g smör
2 1/2 dl Mjöl
1/2 keso liten paket

Fyllning:

100 g Rökt lax
200g Spenat
2 st Ägg, rått
2 dl Riven ost
2 dl Grädde

Havssalt
Muskotnöt
Svartpeppar

Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader. Blanda ihop ingredienserna för degen och bearbeta till degen är jämn. Ställ in degen i kylskåpet.

Ta ut spenaten ur frysen och låt den tina. blanda ägg, grädde och osten. Strimla den rökta laxen och häll i. Pressa ur vattnet ur spenaten och blanda i. Krydda med salt, peppar och muskot.

Ta ut degen ur kylen och arbeta ut den i en pajform. Häll på fyllningen och ställ in den i ugnen.

Grädda i cirka 20-25 minuter.

20140204-225841.jpg

20140204-225853.jpg

20140204-225907.jpg

20140204-225920.jpg

20140204-225932.jpg

20140204-225950.jpg

20140204-230924.jpg

20140204-230937.jpg

20140204-230948.jpg

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.