Oscar Jöback

KANGOO JUMPS

Vad är Kangoo Jumps?
Kangoo Jumps är en sko med trampolin effekt. Den uppfanns av den kanadensiske läkaren Gregory Lektham med syfte att vara ett hjälpmedel för rehabilitering efter idrottsskador och för att minska påverkan på leder i samband med bland annat joggning .
Denis Naville, en schweizisk ingenjör, omarbetade konceptet och utvecklade komfort, design och prestanda för att passa en bredare publik.
I mitten av 90-talet gjordes en hel del studier och forskning. Detta gjordes i Australien på Lismore Universitet och de fysiologiska undersökningarna gjordes i Schweiz vid Lausanne universitetet.
Forskarna drog slutsatsen att med hjälp av Kangoo Jumps skor minskas eventuella skador på leder och ryggrad vid exempelvis jogging och aierobic. Resultaten var på grund av KJ: s unika bladfjädrande design som mjukar upp effekterna av varje steg.

Systemet av fjädrar (IPS – Impact Protection System) komprimerar trycket vid varje steg du tar och returnerar energi som vilket annars ger en skadlig påverkan på våra leder. Med Kangoo Jumps får vi en effekt som skyddar lederna och ger oss en härlig känsla av lätthet och styrka. Jämför det med känslan av att flyga. Eftersom Kangoo Jumps sulor är bredare än en traditionell träningssko känner du dig stadig hela tiden.
Kangoo Jumps minskar belatnings effekterna med upp till 80 %. De ger det bästa skyddet för dina vrister, knän, höfter samt nedre delen av ryggen och ryggraden. Studs – träning är en träningsform som förstärker dina armar, ben, lår, mage och höfter, ökar din smidighet, stärker musklerna totalt, ökar förbränningen, ger en aerob effekt för hjärtat, friger hormonet oxytocin och leder dig till ett tillstånd av välmående.

Det finns minst 33 hälsosamma fördelar med regelbunden studs – träning. Människor som studsar tycker de har möjlighet att arbeta längre, sover bättre och känner sig mindre spända och nervösa.
Effekten är inte bara psykologisk eftersom effekten av studsar upp och ner mot tyngdkraften utan trauma mot rörelseapparaten, är en av de mest positiva aerobics övningar som någonsin utvecklats.

20121015-002117.jpg

Intresserad så kontakta Jorge Mix på:
[email protected]

20121015-002352.jpg
Jorge Mix har haft klass på World Class Nybroplan

20121015-002432.jpg

20121015-002450.jpg

Mina egna små Kangoo Jumps:)

Hemmaträning

Kangoo Jumps kan tillfredsställa de mest krävande kriterier du kan tänka dig:

1. Enkelhet: Skorna är lätta att använda och passar alla, oavsett ålder, var som helst, när som helst.

2. Säkerhet: De skyddar och förstärker! Anklarna, skenben, knän, höfter, rygg och ryggrad.

3. Effektivitet: Vetenskapliga studier gjorda av NASA visar att rebound-träning är den mest effektiva och behagliga träning som finns idag. Samtidigt aktiveras kroppens alla celler, muskler och organ. De utmanas och tränas så fort du använder skorna.

4.Utmaningen: Ta det i din egen takt, njut av din träning och avancera. Efter en vecka kommer du att märka skillnaden och använda Kangoo Jumps under allt längre perioder!

5. Platsbehov:”a gym in a bag”. De uppfyller alla krav för en helkropps-workout. 2-3 kvadratmeter är allt som behövs för din träning.

6. Tidsbesparingar: Några minuter dagligen kommer att hålla dig i god form.

7. Kropp & Själ Balans: Kangoo Jumps frisätter endorfiner och minskar depression.

8. Motivation: Sätt på din favoritmusik och låt skorna styra dina steg!

9. Mångsidighet: Kangoo Jumps kan användas på många olika sätt: inomhus, utomhus, på alla underlag, för jogging, styrka och uthållighet etc. Du aldrig kommer att bli uttråkad.

Medicinska tillämpningar

Flera vetenskapliga studier har genomförts och har visat en lång rad fördelar med KJ. En av de viktigaste fördelarna ligger i dess mångsidighet. Människor från 6-90 år har använt dem för en mängd olika ändamål och orsaker.

Här är några exempel på medicinska områden där de kan användas:

Sportläkare rekommenderar Kangoo Jumps för rehabilitering efter skador eller operation. En av de största fördelarna enligt många läkare är att man tränar upp både styrka och kondition, vilket tillåter patienter att fortsätta en hälsosam rehabilitering utan risk för överträning. Dessutom bidra till att förhindra ytterligare skador.

Sjukgymnaster rekommenderar Kangoo Jumps för rehabilitering efter sportrelaterade skador, för att hjälpa till med rehabilitering / läkningsprocessen när det gäller stela fotleder, ländrygg och ryggsmärta, liksom för många andra särskilda problem.

Kiropraktorer rekommenderar Kangoo Jumps för spinal-motion, vilket alltid har varit en hörnsten i kiropraktik-baserade rehabiliteringsprogram. KJ verkar vara idealisk för förstärkning av ryggraden , optimal postural positionering, mechanoreceptor / proprioception / balans, koordination, flexibilitet och intervertebral hälsa genom spinal pumpning eller imbibitions, med en minimal skadlig inverkan..

Allmänläkare rekommenderar Kangoo Jumps för att korrigera och förebygga hälsoproblem som fetma, hjort-tillstånd, depression, förstoppning, ryggsmärtor, urinläckage, brist på energi, immunförsvaret brist, och även som födselträning etc.

Ögonläkare tror att rebound-motion förbättrar synen, vilket diskuteras i boken ”Jumping for Health” av Dr Morton Walker.

Barnläkare rekommenderar Kangoo Jumps (endast för barn från 6 år och uppåt) för att förbättra samordningen, öka rumsuppfattning, förbättra deras självbild, skapa positiv energi och öka motivationnivåer, underlätta inlärningsprocessen och koncentrationsförmågan, samt motverka fetma. Kangoo Jumps används också framgångsrikt med autistiska och barn med Downs syndrom.

Ortopeder rekommenderar Kangoo Jumps för att minska smärta och förebygga ledproblem.

Hoppas du blir nyfiken och kanske vill inköpa dessa. Kontakta som sagt Jorge Mix så har han till försäljning.

3 olika prisklasser:

1799:-
1899:-
1999:-

Hög kvalitet på Kangoo Jumps och finns även för barn.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.