Ingredienser:
2 Tonfiskburkar i vatten
3 Vitlöksklyftor
2 tsk Curry
1 st Hönsbuljongtärning
1 tsk Gurkmeja (Kan uteslutas om man vill)
2 1/2 dl Vispgrädde
2 dl Havredryck
2 dl Basmatiris
1/2 röd lök
1 st Äppelpäron
Gör så här:
- Låt tonfisken rinna av.
- Hacka löken och vitlöken (Använde vitlökspressen). Fräs dem till löken mjuknar.
- Blanda ner curry och gurkmeja och rör om så kryddorna blandas med löken och vitlöken.
- Häll ner grädden och havredrycken samt buljongtärningen. Låt ligga och sjuda och rör om sakta.
- Koka riset.
- Häll ner tonfisken i såsen stekpannan och låt det ligga och småkoka en stund. Smaka av!!! Blir den för stark för barnen så kan du hälla på mer havredryck eller grädde.
- Avslutade med att steka på klyftor av Äppelpäron för att få med lite sött i maten. Inte alla som gilla frukt i maten, så därav att jag gjorde klyftor så man själv kan bestämma om man vill ha det eller inte på sin tallrik.
Det jag gillar med matlagningen är att just ta det lugnt. Låta varje del få ligga och gotta till sig. Låta kryddorna krypa in i proteinkällan och låta det ligga på låg värme.
Göra en sak i tagen och sen smaka av hela tiden så man får till den smak som passar dig eller till familjen om det flera som ska äta.
Du kan själv krydda till det utifrån vad du tycker om för styrka på maten.
Jag själv fördrar att ha mer mild mat:)
Hoppas det smakar och resten av familjen tycker om det.