Oscar Jöback

Kyckling & baconröra


Ingredienser:

2 kyckling filé 

2-3 vitlöksklyftor

1 liten rödlök

1 paket bacon

2-3 msk créme fraiche 

Soja

Basilika och vitpeppar

Gör så här:

  1. Hacka rödlöken och fräs den i stekpannan med vitlöken. Låt fräsa på låg värme så smaken sätter sig tillsamma med rapsoljan. 
  2. Lägg i baconen och få fin färg på baconen. Lägg allt i en skål. Stek upp kycklingen som jag skivat upp i bitar. När kycklingen fått färg så häll i lite soja. Låt steka på låg värme för att sen hälla tillbaka bacon blandningen.
  3. Rör ihop allt och krydda med basilika och vitpeppar. Häll 2-3 msk créme fraiche. Ta efter smak! Tar du mer créme fraiche så blir smaken mildare. Rör om och låt gotta till sig lite på låg värme. 
  4. Ställ stekpannan åt sidan för att svalna och samla ihop smakerna.
  5. Hacka grönsakerna som du vill ha till din sallad.
  6. Honungsmelon får man bestämma själv, men jag gillar smaken till maten.

Lycka till och hoppas det smakar❤️❤️❤️

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.