2 port (398 kcal/portion)
Ingredienser
300 gram Kyckling bröstfilé u skinn rå
1 dl Bulgur, ej tillagat
2 dl Vatten, kranvatten
0,5 st Grönsaksbuljong, tärning, pulver
0,5 st Lök röd
0,5 dl Persilja blad
0,5 msk Olivolja extra jungfruolja
1 msk Citronjuice färskpressad
0,5 tsk Chilipeppar färsk
1 dl Tzatziki
5 dl Grönsallat gurka tomat u dressing
Tillagningsinstruktioner
1. Skär kycklingbrösten i tre långsmala bitar per filé och krydda med salt och nymalen svartpeppar eller någon god kryddblandning.
2. Koka upp vatten och buljongtärning och koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
3. Stek eller grilla kycklingen.
4. Hacka rödlök, persilja och chili. Vispa samman olivolja och färskpressad citron. Blanda med bulgur och smaka av.
Ät tillsammans med tzatsiki eller annan valfri yoghurtsås och en fräsch grönsallad utan dressing.
TIPS
Bulgursalladen går bra att servera både varm och kall.
Proteiner: 45 E%
Kolhydrater: 37 E%
Fett: 18 E%