Oscar Jöback

Kyckling gratäng

4 port.
Ingredienser
4 st kycklingfilé
smör, att steka i
1 st tomat(er)
1 kruka(or) basilika
3 msk dijonsenap, (eller mer om du vill)
2 dl vispgrädde
2 st vitlöksklyfta(or)
2 dl crème fraiche
salt och peppar
2 dl riven ost

Servera till
Basmatiris och en sallad.

Tillagning
1. Sätt ugnen på 200 . Stek kycklingen lätt i smör några minuter. Så kycklingfilé får färg.

2. Skiva tomaten tunt. Linda kycklingfilé med bacon. Lägg filéerna i en ugnsfast form och lägg på tomaterna. Hacka basilikan och strö sedan över.

3. Rör ut dijonsenapen i grädden och pressa i vitlöken i stekpannan efter du tagit upp kycklingfilé. Använd det smör dom är i. Blanda med crème fraiche och salta och peppra. Häll över kycklingen och strö över ost. Gratinera i 20-25 minuter.

20140801-214649-78409117.jpg

20140801-214649-78409773.jpg

20140801-214649-78409440.jpg

20140801-214650-78410167.jpg

20140801-214650-78410693.jpg

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.