Oscar Jöback

Kycklinggryta

20140116-195221.jpg

Kycklinggryta med curry, potatis och kokosmjölk:

Tillagningstid: 40 minuter

Näringsinformation:
Totalt: 4 personer 2188 kcal
Per portion: 547 kcal

Protein: 36g
Kolhydrater: 46g
Fett: 24g

Ingredienser:

2 st Paprika
900g Potatis
2 st Vitlöksklyftor
500g Kycklingfile
1 msk Matolja
1 msk Curry
1 tsk Socker
300 ml Kokosmjölk
1 st Hönsbuljongtärning
2 msk Färskpressa citronsaft
Cayenepappar

Gör så här:

1. Skala och t’ärna potatisen i 2 cm tjocka tärningar. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar. Skala och finhacka vitlöken. Skär kycklingfilén i tärningar.

2. Bryn kycklingen i olja i en gryta, plocka uppå den och lägg på en tallrik.
Lägg i vitlök och paprika i grytan, fräs tillsammans med curry och socker.
Lägg potatis och häll på kokosmjölk och buljong eller fond.
koka sakta ca 20 minuter tills potatisen är mjuk. Lägg i kycklingen i grytan efter halva tiden. Smaksätt med salt, peppar och citronsaft.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.