Maträtten idag blev lyckad:)
Här kommer ingredienserna och hur man ska göra. Jag valde bort löken denna gång. Gick bra det också och det smakade gott. Matlagningsgrädden var laktosfri också.
NÄRINGSINFORMATION:
4 Portioner 789 Kcal
Per person: 197 kcal
Protein: 30g
Kolhydrater: 9g
Fett: 4g
Ingredienser:
4 st Kycklingfileér
1/2 st Apelsin
1 st Gul lök
2 tsk Flytande margarin ( jag använde vanligt smör)
1 msk Vetemjöl
1 dl Vatten
1/2 dl Matlagningsgrädde 4%
1 st Grönsaksbuljong
1/2 st Äpple
Santa Maria Dragon
Grönpeppar Torkad
Havssalt
Svartpeppar
GÖR SÅ HÄR:
Hacka lök, skär apelsin och äpple i mindre bitar. Bryn kycklingfileerna (Jag skar kycklingen i små bitar). Krydda med salt och peppar.
Ta upp kycklingen från stekpannan, bryn lök, apelsin och äpple.
Lägg tillbaka kycklingen i grytan och lägg i alla ingredienser, låt det sjuda på svag värme ca 10-20 minuter
Jag gjorde hit och sen spelade jag min egna melodi:) Då det hade sjudat klart på låg värmde så trodde jag att det skulle finna sky kvar. Jag tog då och hällde över allt i en skål och sen gjorde jag ny sky av grädde jag hade kvar, vatten, buljongtärning, kryddorna och mjöl, klick smör samt skar ner en apelsin och halvt äpple och lät det värmas upp.
Man kan hälla tillbaka kycklingen igen om man vill, men jag hade det som en sås som jag kunde källa över riset och kycklingen. Gäller bara att man smakar av hela tiden så man kan känna in vad man skulle behöva tillsätta.
Testa och njut:)