Oscar Jöback

Barnmat 8-12 månader

20140108-193918.jpg

Igår när jag tillagade Torsken med pesto så gjorde jag mat till lill tjejen. Blev torsk även där.
Recepten har vi från en jättebra bok som heter just barnmat – råd och recept och skriven av: Carina Trägårdh Tornhill. Förlag: GOTHIA.

Detta recept är från 8 månader – 12 månader med fokus på att börja tugga.

Kokt torsk med ägg- och persiljesås: 

(Jag hade ingen persilja så det blev dill kryddan istället)

Tillagning: 15 minuter

4 portioner ( jag hade inte 500 g torsk utan 1 file bara. En del av såsen hade jag i potatisen när jag skulle mixa potatisen och den slapp bli torr.)

500 färsk eller djupfryst torskfile
2 hackade hårdkokta ägg
3 msk vetemjöl
3 dl vatten
1 dl standardmjölk
1-2 msk flytande margarin
2-3 msk hackad persilja/ dill

GÖR SÅ HÄR:

  1. Tina de djupfrysta filéerna. Fryst torskblock som tinats skärs i 2 cm tjocka skivor.
  2. Koka äggen. Om de läggs i kokande vatten räcker det med att koka dem cirka 7-8 minuter. Låt äggen sedan ligga i kallt vatten en stund så blir det lättare att skala.
  3. Vispa ut mjölet med vatten i en låg, kastrull.
  4. Tillsätt sedan standardmjölk och margarin.
  5. Koka upp under omrörning och låt koka ett par minuter. såsen ska vara tjock.
  6. Lägg i fisken i såsen- Låt sjuda på låg temperatur, cirka 5 minuter.
  7. Strö över de hackade äggen och ev. persiljan/dill
  8. Serveras med kokt potatis och morot.

Istället för att jag kokade moroten la jag ner en rå morot i mixern och smulade ner den så mycket det gick. Smaka mer morot och inte den kokta smaken av morot. Blev lite som couscous. Blev inte svårt för henne att äta då såsen hjälpte till att få ner maten. Som ni säkert vet så inge salt i maten!!!

 

Jag vet inte hur mycket det blir när man gör receptet med 500 g torsk, men torsken smulas sönder och det blir som en gyta och extra gott just när ägget blandas med. När fisken legat i såsen sina minutrar så tog jag över torsken till en annan skål och hällde den mängden sås så det blev tjockt nog men inte för tjockt. Resten av såsen som blev kvar hade jag en del till potatisen.

Uppskattades väldigt mycket då allt en skål gick åt. Nu finns det lika mycket kvar till en lunch imorgon:)

Good Luck

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.