Ingredienser
4 st Kycklingfiléer
1 msk Rapsolja
1 st Lime, strimlat skal och saft
4 dl Imat, havregrädde
1 1/2 msk Kycklingfond
1/2 msk Honung
1 tsk Grön curry
Salt & peppar
2 dl Gröna ärtor
4 dl Råris kokt
100 g Salladsärtor
Minimajs
Gör så här
Tillagning:
1. Koka 4 portioner ris enligt dess förpackning och rör ner ärtorna mot slutet av koktiden i riset.
2. Pressa ur saften ur limen och strimla skalet, först med en potatisskalare och sedan i mindre strimlor med kniv.
3. Stek kycklingfiléerna i rapsoljan ca.5 minuter på vardera sida. Salta och peppra dem.
4. Blanda i en kastrull ihop havregrädde, kycklingfond, honung, curry, saften av limen och även det strimlade skalet från limen. Låt koka ihop några minuter.
5. Lägg i kycklingfiléerna i kastrullen.
6. Stek minimaj och salladsärtorna i stekpannan några minuter.
7. Servera allt fint upplagt på tallrikar.
NÄRINGSINFORMATION:
4 Personer
2013 Kcal
PROTEIN: 32%
KOLHYDRATER: 35%
FETT: 34%
PER PERSON:
503 Kcal
PROTEIN: 39g
KOLHYDRATER: 43g
FETT: 19g
Istället för grädde så tog jag mjölk och den sås som blir kan man ha kvar. Jag tog bort den för att det inte skulle rinna ur matlådan som ligger i väskan:)
Istället för riset blev det fullkornsbulgur.
Men hallådär Mr Jöback!
Jag som ääälskar limechicken!!!
Det här blire till helgen. Så de så 🙂
Pok