600g Lax med skinn kvar
INGREDIENSER 4 PERSONER:
600g Laxfile med skinn
80g Smör
1 st Vitlöksklyfta, pressad
2 msk Persilja, hackad
Salt & peppar
Ströbröd
Sparris
Rivet skal och saft från 1 citron
Kall sås:
2 dl Yoghurt
Färsk dragon, hackad ( kan ha rätt mycket i)
Citronsaften
GÖR SÅ HÄR:
Blanda smör med pressad vitlök, rivet citronskal (spara saften till den kalla såsen) och hackad persilja.
Krydda laxen med salt och peppar.
Skär snitt i laxköttet med ½-1 cm mellanrum. Tryck i vitlökssmöret i snitten och strö över ett lager ströbröd, lägg i ugn. 200 grader 20 minuter
Servera med kokt färskpotatis, grönsaker och kall yoghurtsås.
Går bra att bara ha grönsaker till:)
NÄRINGSINFORMATION:
KCAL: 2040 kcal (4 poertioner)
PROTEINER: 25%
KOLHYDRATER: 4%
FETT: 71%
PER PERSON:
510 Kcal
PROTEINER: 31g
KOLHYDRATER: 5g
FETT: 41g
Mmmmmm. Ser ju mycket gott ut!!
Och jag ääälskar lax! Salmalax är det som gäller. Gott.
Pok