Oscar Jöback

Hasselbackslax

20130123-141948.jpg

20130123-142003.jpg

20130123-142016.jpg

600g Lax med skinn kvar

20130123-142029.jpg

20130123-142052.jpg

20130123-142110.jpg

INGREDIENSER 4 PERSONER:

600g Laxfile med skinn
80g Smör
1 st Vitlöksklyfta, pressad
2 msk Persilja, hackad
Salt & peppar
Ströbröd
Sparris
Rivet skal och saft från 1 citron

Kall sås:

2 dl Yoghurt
Färsk dragon, hackad ( kan ha rätt mycket i)
Citronsaften

GÖR SÅ HÄR:

Blanda smör med pressad vitlök, rivet citronskal (spara saften till den kalla såsen) och hackad persilja.

Krydda laxen med salt och peppar.

Skär snitt i laxköttet med ½-1 cm mellanrum. Tryck i vitlökssmöret i snitten och strö över ett lager ströbröd, lägg i ugn. 200 grader 20 minuter

Servera med kokt färskpotatis, grönsaker och kall yoghurtsås.
Går bra att bara ha grönsaker till:)

NÄRINGSINFORMATION:

KCAL: 2040 kcal (4 poertioner)
PROTEINER: 25%
KOLHYDRATER: 4%
FETT: 71%

PER PERSON:
510 Kcal
PROTEINER: 31g
KOLHYDRATER: 5g
FETT: 41g

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.