KYCKLING MED ÄDELOST OCH VALNÖTTER:
4 Portioner
600 g kycklingfilé
1 msk smör
Salt och Peppar
1 Purjolök
1 Burk Créme fraiche
1 msk Kycklingfond
1 dl Vatten
2 dl Grädde
150 g Grönmögelost
1 dl Valnötter
2 Broccolihuvuden
1 Citron
1 msk Olivolja
Salt och peppar
1. Bryn kycklingfilé i en panna med smör. Krydda med salt och peppar. Strimla purjolöken och stek den tillsammans med kycklingen.
Tillsätt créme fraiche, kycklingfond, vatten och grädde. Låt såsen småkoka på låg värme i cirka 8 minuter.
2. Smula grönmögelosten över såsen precis före servering. Bryt broccoli i buketter och skölj den. Pressa över saften från citronen över broccolin och blanda med olivolja. Smaka av med salt och peppar.
3. Fördela kyckling och såsen på fyra tallrikar och servera med broccoli.
Gjorde även ett inköp av underbara mango som inte finns i vanliga butiker. Detta är riktig mango… så som det verkligen ska smaka varje gång. 🙂