Lunchen och Middagen som jag har på dagarna ser energifördelningen ut på följande sätt.
Även om man inte tar hela måltiden så kan det vara kul att se dess näringsvärde för att få i sig det fetter, proteiner och Kolhydrater man vill ha i sig.
AVOCCADO
Näringsvärde / 100g
Kolhydrater 0,8g
Fett; Totalt 19,4g
Protein, Totalt 2,6g
Energifördelning
fett, totalt | 92% | |
protein, totalt | 6% | |
kolhydrater, digererbara | 2% | |
alkohol | 0% | |
sockeralkoholer | 0% |
BLOMKÅL KOKT UTAN SALT
Näringsvärde / 100g
Kolhydrater 2,2g
Fett, Totalt 0,3g
Protein, Totalt 1,8g
Energifördelning
fett, totalt | 13% | |
protein, totalt | 37% | |
kolhydrater, digererbara | 46% | |
alkohol | 0% | |
organiska syror, totalt | 4% | |
sockeralkoholer | 0% |
BROCCOLI KOKT UTAN SALT
Näringsvärde / 100g
Kolhydrater 2,0g
Fett, Totalt 0,3g
Protein, Totalt 4,6g
Energifördelning
fett, totalt | 9% | |
protein, totalt | 62% | |
kolhydrater, digererbara | 26% | |
alkohol | 0% | |
organiska syror, totalt | 3% | |
sockeralkoholer | 0% |
PASTA
Näringsvärde/ 100g
Kolhydrater 66,4g
Fett, Totalt 1,1g
Protein, Totalt 10,2g
Energifördelning
fett, totalt | 3% | |
protein, totalt | 13% | |
kolhydrater, digererbara | 84% | |
alkohol | 0% |
KOKT KYCKLING
Näringsvärde / 100g
Kolhydrater 0g
Fett, Totalt 17,1g
Protein, Totalt 28,9g
Energifördelning
fett, totalt | 56% | |
protein, totalt | 44% | |
kolhydrater, digererbara | 0% | |
alkohol | 0% | |
organiska syror, totalt | 0% | |
sockeralkoholer | 0% |