Grovt mjöl blandat med proteinrikt vetemjöl, aprikoser och surdeg. Det blir så gott! Låt dessutom dom små raringarna jäsa i kylen över natten så har du det godaste nybakta brödet till frukosten sen! Inspiration till receptet har jag fått från den härligaste brödboken Bröd från Brunkebergs Bageri av Heléne Johansson! Köp den och lör er massor om bröd och surdegar!
4.5 dl vatten
2.5 dl surdeg av vete och råg
10g blå jäst
2 msk brödsirap
11 dl vetemjöl special
2 dl grovt rågmjöl
1 msk havssalt
100g torkad frukt
1. Blanda alla ingredienser utom salt och frukt i maskin 10 min eller för hand dubbelt så länge. Tillsätt salt och hackad frukt och arbeta degen i några minuter till. Jäs övertäckt i 60 min.
2. Forma degen till en lång korv och delades i 16 bitar. Doppa en av snittytorna i pumpafrön. Lägg på plåt med bakplåtspapper. Jäs övertäckt med plastfilm i kylen över natten.
3. Sätt ugnen på 250 grader eller 225 grader varmluft. Låt plåtarna stå på bänken medan ugnen blir varm.
4. Grädda frallorna i ca 10-14 min.
Godaste frallorna ever!!!
Degen är färdigjobbad och har utvecklat härliga glutentrådar. Järning nu.
Färdigjäst och redo att bakas ut.
Dela degen i 16 bitar. Jag gillar när bröden får lite rustikt utseende och är lite olika i formen.
Tack! Hittade nämligen inte på Instagram…
Gillar värkligen alla små tävlingar, även om man inte vinner.
Kram Linnéa
Hej Carro!
Härligt med frukt i brödet!
Jag uppskattar när du delar med dig av baktips som t.ex salt i ägget innan man penslar! 😉
Nu till en helt annan sak. Jag undrar när och var du kommer lägga upp vinnaren av goodiebagen?
Hälsningar Linnéa♡
Hej Linnéa!
Vinnaren är utvald och kontaktad och nu väntar jag på ett ok om att lägga ut receptet! 🙂
Hoppas på att kunna lägga ut det imorgon.
Kram från Carro!