Älska att baka

Glutenfria glasstrutar i rånjärn!

Jag har ett jättebra recept på hemmagjorda glasstrutar i min bok Älska att Baka men nu får ni receptet här, lagom till ett varmare klimat som är på ingång…hoppas jag.

Ca 10-12 st

100g rumsvarmt smör

1.5 dl florsocker

2 äggvitor

1.5 dl maizena

1 dl rismjöl

(Eller 2 dl fin glutenfri mix)

1. Vispa smör och florsocker vitt och fluffigt.

2. Vispa äggvitorna till styvt skum. Vänd ner i bunken med smörfluffet.

3. Sikta ner mjölet och vänd om till en jämn smet.

4. Värm upp rånjärnet på medelvärme och smörj med smör. Lägg i en klick smet, stäng igen och vänd direkt järnet och lägg ner på plattan så båda sidorna blir lika varma. Öppna upp försiktigt efter ca 2-3 min. Tag upp det varma rånet med hjälp av en gaffel och rulla DIREKT runt en kon eller pennspets. Den stelnar på bara några sekunder så var blixtsnabb och tveka inte. Japp, det blir svinhett om fingertopparna men det funkar 😉

Förvara i en lufttät plåtburk.

Lycka till!

  Ljust och krämigt smör med florsocker.  Vispa äggvitorna till fast skum. Lättare om vitorna är rumsvarma.      Har du inget ränjärn så går det lika bra att bre ut två tunna cirklar på ett bakplåtspapper och grädda i ugnen i 5-7 min och sen rulla till en strut. MEN! Grädda endast två i taget! Några fler hinner du inte med!    Sommar och glass. Kärlek!  

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Minna

  Tack för glutenfritt recept! Om man tar en glutenfri mix ska det då vara två deciliter i stället för rismjölet eller i ställer för både rismjöl och maizena? Tacksam för svar!

  1. Caroline

   Dooooo it! Superkul (men grymt svettigt) att pilla ihop! Köpte mitt rånjärn på loppis för 100:-
   Tack för senast härlighet! Pusspåre!

Comments are closed.