Caroline

Älska att baka

Annons

God morgon och hej då!

Fredag morgon och helgen är framför oss igen. Härligt! Jag känner mig lite extra pirrig just idag för just nu skriver jag mitt sista inlägg här på Loppi och börjar som sagt på min nya blogg! Alla recept som ni hittat här hänger alltså med till nya stället och nu börjar receptbanken bli rätt fet och kommer garanterat inte att bli tunnare, tvärtom!

Så, välkomna alla härliga läsare till www.alskaattbaka.se YEAAAAAAAAAAH!!!

Tack till er alla på Loppi för den här tiden!

Annons
Kommentera (0)

Bloggen flyttar på fredag!

Jajemen! Då är det dax att stå på egna ben igen och det känns spännande och härligt! Jag har pillat med designen nu ett tag och fnular på hur jag vill att bloggen ska vara uppbyggd och ha för känsla och det känns bra! Sen kommer jag säkert på nåt kul varteftersom eller så kommer ni med önskemål och synpunkter för att förbättra bloggen mer, det ser jag fram emot och jag hoppas sååå att ni hänger med mig!

Jag kommer fortsätta att skriva recept och jag har en hel radda på min ”to bake” lista här hemma. Kommer få mycket tid i sommar att testbaka olika recept. Sen gillar jag att väva in lite familj, träning och hälsa, sånt som betyder mycket för mig och som jag tycker är roligt att skriva om. Det är det som är viktigast, att det är kul att skriva!

Så, era gamla härligheter, nedräkning gäller!

God natt!  

Annons
Kommentera (7)
  1. Ida

    Hej!
    Jag kommer att följa med när bloggen flyttar. 😉 Ville ställa en fråga till dig, jag har tidigare inte varit så mycket för att baka bullar. Just det har min sambo fått sköta, men så fick jag ett ryck och tänkte att jag skulle lära mig baka riktigt bra bullar. Jag har prövat ditt recept på kanelbullar från din bakbok, och med det receptet var det inga problem för mig att bli utnämnd till bulldrottningen av min familj. 😉 Det jag nu undrar är vad du brukar eller skulle fylla bullarna med om du gör vaniljbullar? Jag antar att det bara är att göra samma smörblandning med vanilj, men jag ville ändå fråga då jag ska baka till mitt gudbarns dop och inte riktigt hinner med några misstag. 😉 Jag har köpt det ekologiska vaniljpulvret från märket du haft med här i bloggen (nu glömde jag namnet) så jag tänkte fråga om du har förslag på mängd till en vaniljfyllning. Tack på förhand. 🙂

    1. Caroline
      Caroline

      Men ååååh vad kul att du till och med blev utnämnd bakdrottning! WOHOOOO!!!
      Små knep här och där som gör det enkelt att lyckas! Som med det mesta i livet 🙂
      Jag gör alltid en vaniljkräm och brer på degen istället för kanelfyllningen till kanelbullarna. Jag kavlar ut och brer ut ett lager med smör, sen på med vaniljkrämen…mmmm, så sjukt gott! Men annars, om du inte orkar göra vaniljkräm, blanda ihop fyllningen precis som med kanelfyllningen fast du ersätter kanelen med vaniljsocker! Näääästan lika härligt 😉

Se fler...
Comments are closed.

Glutenfria glasstrutar i rånjärn!

Jag har ett jättebra recept på hemmagjorda glasstrutar i min bok Älska att Baka men nu får ni receptet här, lagom till ett varmare klimat som är på ingång…hoppas jag.

Ca 10-12 st

100g rumsvarmt smör

1.5 dl florsocker

2 äggvitor

1.5 dl maizena

1 dl rismjöl

(Eller 2 dl fin glutenfri mix)

1. Vispa smör och florsocker vitt och fluffigt.

2. Vispa äggvitorna till styvt skum. Vänd ner i bunken med smörfluffet.

3. Sikta ner mjölet och vänd om till en jämn smet.

4. Värm upp rånjärnet på medelvärme och smörj med smör. Lägg i en klick smet, stäng igen och vänd direkt järnet och lägg ner på plattan så båda sidorna blir lika varma. Öppna upp försiktigt efter ca 2-3 min. Tag upp det varma rånet med hjälp av en gaffel och rulla DIREKT runt en kon eller pennspets. Den stelnar på bara några sekunder så var blixtsnabb och tveka inte. Japp, det blir svinhett om fingertopparna men det funkar 😉

Förvara i en lufttät plåtburk.

Lycka till!

  Ljust och krämigt smör med florsocker.  Vispa äggvitorna till fast skum. Lättare om vitorna är rumsvarma.      Har du inget ränjärn så går det lika bra att bre ut två tunna cirklar på ett bakplåtspapper och grädda i ugnen i 5-7 min och sen rulla till en strut. MEN! Grädda endast två i taget! Några fler hinner du inte med!    Sommar och glass. Kärlek!  

Annons
Kommentera (4)
  1. Minna

    Tack för glutenfritt recept! Om man tar en glutenfri mix ska det då vara två deciliter i stället för rismjölet eller i ställer för både rismjöl och maizena? Tacksam för svar!

    1. Caroline
      Caroline

      Dooooo it! Superkul (men grymt svettigt) att pilla ihop! Köpte mitt rånjärn på loppis för 100:-
      Tack för senast härlighet! Pusspåre!

Se fler...
Comments are closed.

Hmm…vad ska vi välja idag då?

Idag jobbar jag hemma på förmiddagen och kidsen är hemma för lite minisommarlov två dagar. Knådandet är klart för idag och nu ska vi ut med Moss i skogen. Milou påminde mig om att det var dax för nytt nagellack innan vi gick så vi valde ett varsitt i den lilla högen.ja, jag har ju några stycken… Mitt vardagsmys.


 Det blev baslack, IsaDora SugarCrush och Seche Vite över. Milou kutade ut till vagnen med en banan i högsta hugg så henne hann jag inte fota.

NU är vi redo att gå 😉

P.s I eftermiddag kommer ett recept på glutenfria glasstrutar! Mums mums i livet.

Annons
Kommentera (0)

Vi drog till Enköping

Snabb frukost och sen in i bilen, jag, Melwin, Milou och Moss. Kl 11 var vi framme hos Nina och Milo. Vi bestämde för några veckor sen att ses och bara sitta och babbla skit och det var precis det vi gjorde medan kidsen lekte. Melwin och hennes Milo är lika gamla! Bara två veckor som skiljer. Det är så mysigt att babbla med nån som det bara flyter på med och som dessutom är i bloggvärlden som jag! Jag blir alltid lika taggad till att fortsätta blogga när jag träffat henne. Vi åkte hem kl 17 för kidsen var griniga och trötta men jag hade kunnat stanna i 4 timmar till och gaggat vidare, hahaha!

Tack härliga du Nina för en fantastisk lunch och en bombasticfika! Nästa gång drar vi och badar med kidsen!  

    Kolla in hennes blogg Niiinis  ”Det här bakade jag i morse” sa hon. Bara sådär. En hallontårta och en vitchokladkladdkaka med blåbär! Sååå gott!    Katten satt uppe i trädet hela dan och spanade efter Moss. Han tyckte inte att hundfan var välkommen på hans tomt.    Fullt ös på studsmattan!    Milo och Melwin. Vilken härlig dag! <3

Annons
Kommentera (0)