Jajamen! Idag är det surdegsdagen i Sverige. Så jag fick ett ryck i morse för att sätta igång en härlig deg med valnötter som jag har fnulat på. Jag fyllde på bakmaskinen med vatten, mjöl, salt och gick och gnolade nöjt i köket. Så kikade jag in i kylen efter min puttrande surdeg men hyllan gapade tom! Vad f-n! Så kom jag på att för några dagar sen så matade jag den och ställde upp den på köksskåpet men fick aldrig tid att baka med den. Neeeeej… Suck. Nu hade den skiktat sig, för första gången på 8 månader. Jag hällde bort hälften av den och matade den på nytt plus en klick honung, då brukar den bubbla upp till liv igen. Så idag blir det inget surdegsbröd bakat i Vällingby. Nope.
Får testa imorgon eller om några dagar, beroende på hur den artar sig. Håller tummarna!
Här är ett av mina favoritbröd med surdeg som jag la upp för några månader sen. Ni får hålla till godo med det!