Älska att baka

Minipavlova

God morgon!

Jag skrev ju om våra midsommarplaner igår så jag tänkte ge er receptet på minipavlovorna som jag gör till dessert tills imorgon. Skönt med saker man kan förbereda  och dom här är fina att fylla med nån god mousse, vaniljkräm, glasskula, grädde eller curd och dekorerad med somriga bär!

Ca 10 st

2 äggvitor

1.5 dl strösocker

1 tsk maizena

1 tsk citronsaft

1. Vispa äggvitorna till fast vitt skum. När man gör maräng så blir resultatet så mycket bättre om man separerar vitorna kvällen innan och låter stå framme i rumstemperatur utan plast så lite fukt dunstar bort.

2. Tillsätt lite socker i taget under fortsatt vispning. Tillsätt även maizena och citronsaft och vispa marängen i 3-4 minuter till blanka vita toppar. Ta lite marängsmet mellan tummen och pekfingret och gnid. Känn att det inte finns några sockerlristaller kvar.

3. Fyll en spritspåse och spritsa ut små skålar på en plåt med bakplåtspapper. Börja spritsa en liten plattform från mitten som en snigel och avsluta med att sprita upp kanterna så höga som du vill ha dom.

4. Torka i ugnen i ca 75 minuter i 125 grader.

(Gör du dubbelt recept så kör på 100 grader varmluft med båda plåtarna inne samtidigt)

Pavlovorna ska lossna lätt från pappret. Dom håller sig i flera veckor i en burk med tätt lock. Dom måste Dick ha svalnat helt innan du stänger in dom så det inte blir kondens.  

Så här blev det! 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Mikaela

    Haha, så kul, för ett par minuter sedan satt jag och funderade på om jag ska göra minipavlova i morgon. Sen gick jag in här, måste vara ödet som försöker säga till mig att det var en bra idé 😉

Comments are closed.