God morgon!
Igår gjorde jag en dubbelsats av min favoritmüsli, eller Granola som det heter. Den går åt som smör här hemma. Den är så jädra god och ni har fått receptet förut men det tåls att upprepa! Ta 100% rena havregryn så blir den 100% glutenfri!
Varsågoda! Hälsosam som bara den!
7 dl havregryn
1 dl solrosfrön
0,5 dl hela linfrön
1 msk Kanel ( malen )
0,5 msk kardemumma (malen)
1 dl vatten
3 msk rapsolja
2 msk flytande honung
Nötblandningen
2 dl cashewnötter
2 dl mandel
1 dl paranötter
1 tsk kanel
1 msk flytande honung
1 dl kokosflingor
2 dl hackad torkad frukt t ex ananas och fikon
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Bred ut havregryn, solrosfrön, linfrön på en långpanna.
3. Blanda ner kanel, kardemumma, vatten, rapsolja och honung. Sätt in i ugnen i 20 minuter. Vänd om då och då.
4. Lägg nötterna i en matberedare och mixa hastigt. Hetta upp en stekpanna och rosta nötterna några minuter. Strö på kanel och häll på lite honung. Blanda ner i plåten med grynen tillsammans med kokos och torkad frukt.
Granola är galet gott!!
Jag gör min egen då jag inte hittat någon favorit i butik!
Älskar denna och mumsar den varje dag!
Den går åt som 17! 😉
http://lindaassarsson.blogg.se/2015/june/granola-a-la-galet-gott.html
Denna ska jag prova:) har provat lite olika varianter & smaker. Mums:))
Testar med kakao för första gången… : )
Ska jag också testa nästa gång! 🙂
Hej
Ska kanel,rapsolja,vatten,kardemumma och honung blandas med havre,solros och linfrön? Kan man inte blanda allt först och sen bre ut på långpanna? Jag hängde inte med,trött hjärna-:)
Hehe, gör som du vill Gülay! Bara allt blandas innan ugnen! Så alla smaker kommer fram 🙂
Granola är ju väldigt gott, tycker speciellt om den där extra knapriga konsistensen som den får och kanelsmaken. Har testat att ha i kakao några gånger och det blev också väldigt gott =)
http://www.diningandcooking.blogg.se
Mmm, det låter kanongott!