Bakad müsli blir granola! – Älska att baka
Caroline

Älska att baka

Annons

Bakad müsli blir granola!

God morgon!

Igår gjorde jag en dubbelsats av min favoritmüsli, eller Granola som det heter. Den går åt som smör här hemma. Den är så jädra god och ni har fått receptet förut men det tåls att upprepa! Ta 100% rena havregryn så blir den 100% glutenfri!

Varsågoda! Hälsosam som bara den!

Granola

Granola
GRANOLA 


7 dl havregryn 
1 dl solrosfrön 
0,5 dl hela linfrön 
1 msk Kanel ( malen ) 
0,5 msk kardemumma (malen) 
1 dl vatten 
3 msk rapsolja 
2 msk flytande honung 

Nötblandningen 
2 dl cashewnötter 
2 dl mandel 
1 dl paranötter
1 tsk kanel 
1 msk flytande honung 

1 dl kokosflingor 
2 dl hackad torkad frukt t ex ananas och fikon 

1. Sätt ugnen på 200 grader. 

2. Bred ut havregryn, solrosfrön, linfrön på en långpanna. 

3. Blanda ner kanel, kardemumma, vatten, rapsolja och honung. Sätt in i ugnen i 20 minuter. Vänd om då och då. 

4. Lägg nötterna i en matberedare och mixa hastigt. Hetta upp en stekpanna och rosta nötterna några minuter. Strö på kanel och häll på lite honung. Blanda ner i plåten med grynen tillsammans med kokos och torkad frukt.
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Caroline
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Gülay

    Hej
    Ska kanel,rapsolja,vatten,kardemumma och honung blandas med havre,solros och linfrön? Kan man inte blanda allt först och sen bre ut på långpanna? Jag hängde inte med,trött hjärna-:)

Comments are closed.
Annons