Hello!
Jag fick ett önskemål från er läsare om att ta fram ett recept på just glutenfria kolasnittar. Jag ville verkligen ha dom så där härligt sega i mitten och porösa ut i kanterna och precis så blev dom! Perfekt till kvällens lördagsglass? Jaja, here it is!
Ca 20 st
200g rumsvarmt smör
2 dl rårörsocker
1 tsk salt
3 dl rismjöl
2.5 dl maizena
2 tsk bikarbonat
2 msk muscovadosirap (eller vanlig ljus)
1. Blanda snabbt ihop alla ingredienser till en smidig deg. Forma till två rullar och slå in i plastfilm. Kyl 30 min.
2. Lägg degkorvarna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dom något. Korvarna ska vara nästan lika långa som plåten. Tänk på att lägga dom med rymligt avstånd emellan då dom rinner ut nästan 3 gånger sin bredd.
3. Grädda i ca 15-20 min till en gyllenbrun färg i 180 grader.
Låt svalna på plåten något och skär i bitar!
Tuuuusen tack! Nu kan de glutenintoleranta också få goda kolakakor!
Mums vad dom ser goda ut, måste testa. Har du något bra recept på fröknäcke???
Kram
Annika
Visst har jag det! Här kommer länken 🙂
http://blogg.loppi.se/alskaattbaka/2015/01/07/frokex/
Kraaaaaam!
Kan man byta ut sockert mot vanligt?=)
Visst kan du det! Rårörsocker har bara en lite mer karamellig smak 🙂