Uttjatade semlor… – Älska att baka
Caroline

Älska att baka

Uttjatade semlor…

Glömde nästan bort semmeldan igår. Jag har ju liksom bakat semlor sen länge för att ge ut recepten här i tid. Det är det som faktiskt är trist med att blogga om bakning. Man måste ha sån jädra framförhållning! Familjen får semlor i januari och igår gjorde jag påsktårta… Så när semmeldan väl är här så är alla trötta på semlor!

Men igår var jag med Melwin i skolan för det var hälsoundersökning och vaccinering. Vi vaccinerar oss inte i vår familj så det hoppade vi över men när undersökningen var klar så sa jag att vi skulle åka upp till centrum bara han och jag för att fika. Det blev en semla var iallafall och den var helt okej! Jag åt upp min på 2 min som vanligt (stor käft…) och Melwin njöt mer och tog tid på sig.

(null)

(null)
Nu ska vi upp allihopa! Gröt på g som alltid 🙂 Sen ska jag knåda i Arninge. Body Pump ikväll och så några avsnitt av Orange is the new black, shit vad härlig den är!

Hej hej!

P.s Vad kul att så många är med och tävlar om fina posters från Desenio! Tävlingen pågår till söndag så fortsätt motivera!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Caroline
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Gülay

  Hej Carro
  Du gör rätt genom att ni tar det beslutet för era barn. Tänk om fler kunde våga göra så. Av ren nyfikenhet varför tog du bort inlägget om hela Sverige bakar? Jag komenterada där,var det de som blev opassande?

  1. Carro

   Tack snälla du!
   Jag är om mig och kring mig när del gäller hälsa, mat, träning och kidsen. Tar inga beslut som känns fel i hjärtat. Försöker iallafall! 😉

   Vaccination är ett känsligt ämne och många har alldeles för lite kunskap. I Sverige finns dessutom inte biverkningslistorna offentliga och dom döljs in i det längsta. Då får man kolla på USA:s listor och där hamnar tex Gardasil i topp på den mest riskabla vaccinationen. Hjärnskador, nervsjukdomar mm är stora risker. Här övertalar vi små flickor och deras föräldrar att vaccinera mot nåt som man inte vet fungerar och spelar på folks samvete. Det tycker jag är vidrigt. Det är så jääääävla vidrigt så jag blur tokig. Det värsta är också att folk pustar ut efter sin vaccination och tänker att dom är helt skyddade! En flicka på 16 år som är vän med min syster ramlade ihop en timme efter sin vaccination i skolan och har livshotande nervskador efter det. Varför står det inte om henne i tidningarna?

   Jaja…nog om det.

   Inlägget igår fick inte med sig filmen som hörde till så jag lägger ut inlägget igen under dan när jag får tid. 🙂

   Kraaaaam!

   1. Gülay

    Ok jag förstår om inlägget. Jag följde med mängden när det gällde vaccination med mina döttrar. Nu är de ju stora tjejer. Men om jag får några barnbarn i framtiden hoppas jag att deras föräldrar vågar vara ifrågasättande. Skulle det bli svininfluensa vaccination igen hade jag vägrat. Nu när man har sett medaljongens båda sidor om den “sprutan”.

 2. annikaduckmark
  annikaduckmark

  Hej snygging,

  Hoppas allt är bra, vi smaskade också semlor igår…..nästan mätt fortfarande 🙂
  Kram
  Annika

  1. Caroline
   Caroline

   God morgon!
   Hehe, du behöver inte vara ett dugg orolig 😉 Vi har gjort noggrann research och vänd och vridit argument och pratat med kunnigt folk och kommit fram till att fördelarna med att vaccinera både oss och barnen inte på långa vägar överväger fördelarna med att avstå vaccin helt. Jag tror på kroppens egna förmåga att läka och tycker att sjukvården är otroligt dåliga på att informera om de många risker som vaccinering medför. Alla får självklart göra som dom vill och vi har bestämt oss för att avstå både k-vitamin på BB och det allmänna vaccinationsprogrammet.

   Det är kul att diskutera sånt här så ställ gärna fler frågor!

   Ha en härlig dag nu Erika! Jag ska massera några timmar 🙂

   1. Malin

    Hej!
    Intressant det här med vaccinationer… Eftersom jag jobbar som syrra ser jag det kanske lite annorlunda. Självklart kan våra kroppar läka ut det mesta, men en stor tanke med att vaccinera är att ALLAS kroppar inte gör det lika bra. För någon som är multisjuk är mötet med diverse bakterier kanske livshotande eftersom förmågan att läka är påtagligt nedsatt. Så även om dina barn tillfrisknar från mässling m.m., så har de själva spridit sjukdomen vidare. Tanken med vaccinationsprogram handlar inte bara om den egna kroppen, utan att faktiskt stävja förekomsten av tuffa sjukdomar, som i förlängningen kanske kräver antibiotikabehandling m.m. Där har vi ett ytterligare problem. Resistenta bakterier.

    /Malin

    1. Carro

     Hej Malin!
     Jag har hört det här massor av gånger. Att vi som avstår vaccinationer är en risk för andra vaccinerade barn vilket inte riktigt går ihop. Borde ju vara tvärtom 😉
     Att kroppen skulle bilda antikroppar efter en vaccination är inte alls säkert. Man kan få mässling ändå, fast man är fullt vaccinerad så det är en myt att man är skyddad och “säker”. Många många människor lider av livshotande problem efter vaccinationer och man vet att risken för plötslig spädbarnsdöd är en risk efter vaccination på små bebisar. Det pratas inte om det här i Sverige och vi får inte glömma bort att det är en enormt stor pengaindustri. Läkemedelsverken tjänar miljarder på att sälja vacciner.

     Jag rekommenderar varmt en bok som heter “Vacciner – risker och skador” som är skriven av två läkare. Den borde alla läsa för att få mer upplysning om allt vad vacciner innebär. Vi har en tendens att bara följa strömmen och det är jag emot. Att ta reda på fakta och ifrågasätta tycker jag är superviktigt!

     Jaja, jag gör det som jag tror är bäst för mina barn och anser inte att vi i vår familj skadar nån annan med vårt beslut.

     Vi tycker olika och det är härligt! Viktig diskussion som det borde pratas såååå mycket mer om!

Comments are closed.