Älska att baka

Måste ändra morgonrutiner..

Jag lämnar båda barnen hos dagmamma och skola varje dag. Tobbe börjar jobba vid 06 så att han skulle kunna köra nån dag här och där är omöjligt.

Jag går upp 75 min innan vi ska sätta oss i bilen och det brukar funka kanoners. Men senaste tiden har det inte räckt! Jag blir så matt! Milou är lite extra seg och vill titta på tv när hon vaknar. Melwin är också tröttare men så fort dom två ser varandra så börjar dom busa och kötta runt. Det är ju egentligen himla härligt att dom är så glada men bara frukosten tar 30 min för dom äter en tugga gröt var 5:e minut mellan bus och lek. Jag försöker hålla stubinen och planera efter att klockan tickar hotfullt och vill inte stressa upp dom men det är precis så det alltid slutar, suck. Jag kutar mellan våningsplanen och torkar baksrumpa, ner i tvättstugan och hämta extrastrumpor, upp på översta våningen (vi har 3 plan..) och hämta Milou som gått in i ditt rum för att pilla fram leksaker, ner igen för att göra lämna henne i hallen och packa matsäck till Melwin, upp igen och sminka nyllet, ner igen för Milou har ramlat och gråter… Puh… Jag ropar på barnen med hela munnen full av tandkräm ”MELWIN, ÄR DU FÄRDIG? HAR DU TAGIT PÅ DIG DINA STRUMPOR? BRA , DÅ KAN DU GÅ UT PÅ VERANDAN NED RYGGSÄCKEN. HAR DU LAGT NER FRUKTEN I RYGGAN?” ”Jaaaa, mamma..” Svarar han med sänkt huvud och suckar högt. Stackars älskade barn med en morsa som kutar i 180 med en för evigt fast jävla stjärt.

Ibland tänker jag att det vore en fluffig underbar dröm att gå upp ensam och göra mig iordning och bara åka till jobbet…och så ångrar jag snabbt tanken för tänk om det skulle bli verklighet! Alltså, att mina kottar skulle försvinna..dö…ni fattar. Känns farligt att tänka tanken. Jag vet, jag är löjlig nu.. I de flesta familjer så delar man på hämtning och lämning men inte i vår. Ibland önskar jag istället att Tobbe fick ett vanligt jobb…från 8-5 liksom. Utan snöjour och skittider halva året och minimal semester på sommaren. Men han gillar sitt jobb och det är ju bra.

Det vore så förjävla härligt.

Men men. Jag får helt enkelt ändra mina rutiner och förbereda ännu mer på kvällarna. Och då hjälper ju Tobbe till. Yes, nästa vecka, nya tag!

Hur funkar det i era familjer? Jag för hela tiden känslan av att det är alla jädra morsor som drar det tyngsta lasset och har flest tider att passa, eller? Är det också vi som ser till att få det så? Bara för att det går snabbast? Man liksom slinker in på det spåret rätt ifrån mammaledighet och bebistid. Jag har ändrat hela mitt jobb för att få det att funka tidsmässigt med barnen och hunden. Sa upp mitt älskade massagerum på Bakance4You i Täby….slutade på Gym&Sim i Vallentuna… Kör massage på företag för att få kortare dagar för att snabbt åka hem till hunden och sen hämta barnen…och eftersom jag kommer hem tidigare så sätter jag på en maskin tvätt, hänger en annan, drar ett varv med snabeldraken, fixar middagen… Av bara farten. För att det blir smidigast för hela familjen. Känns klassiskt. Det är tur att jag har ett så lugnt jobb som är fullkomligt omöjligt att stressa på. Lugn musik, lugna fokuserade behandlingar, tända ljus. Så kan jag lägga i en högre växel sen och kötta med resten av dan!

Nu står jag på pendeln bland alla andra andra inklämda homosapiens med mobilen framför mig…som ALLA andra homosapiens.

FREEEEEEDAAAAAAAG!!!!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. B

    Haha.. Känns igen hur du menar, men hos oss är det tvärtom… Jag börjar visserligen 06.45 om mornarna men lämnar barnen på dagis/skola 06.30, eftersom min fru jobbar i vården o jobbar sena kvällar och ibland inpå nätterna och behöver få sova.. Det har liksom bara blivit så att ja oftast lämnar o hämtar…. Under ett år hade vi varannan vecka dock vilket va underbart skönt att bara.få klä sig o åka direkt till jobbet… Och min fru fick upptäcka va stressigt det blev på morgonen när man helt plötsligt skall lämna barn oxå…. Nyttig erfarenhet… Men har man möjlighet så är det viktigt att dela på det….!!

    1. Caroline

      Hahaha, härligt att höra från en karl i ämnet! Det här är sånt som vi diskuterar jämt, jag och mina tjejkompisar och de flesta verkar sitta i samma sits.
      Jag tror definitivt att det är det allra bästa för förhållandet om man kan dela lite mer i vardagen. Det går ju inte att dela exakt 50/50 för det skulle inte bli rättvist det heller om man jobbar olika tider osv. Man får helt enkelt snickra ihop det som passar bäst för sin familj. Det är ju ett litet företag! Prata om vad som funkar och inte funkar så man hänger med i varandras vardag..

      Småbarnsåren är tuffa, så är det bara. Upp och ner och hit och dit men samtidigt är det lite härligt att kötta sig igenom vardagens alla små hinder och utmaningar!

      🙂

  2. erika

    Samma känsla här men vi har städhjälp varje vecka, handlar mat på nätet. dock är jag lika stressad ändå…

    1. Caroline

      Tror du inte att det vore grymt om man kunde mötas på mitten? Jag får för mig att många kvinnor planerar, strukturerar och vill ha kontroll och många mön är åt det andra hållet och blåser inte upp saker lika mycket som vi? Dom skulle behöva steppa upp ett snäpp och vi skulle behöva släpps kontrollen och låta saker och ting bara vara lite mer…

  3. Sandra

    Hej där!
    Jag är mammaledig just nu men det kommer att bli precis likadant för oss! Min sambo kör lastbil och är egen, så han jobbar också järnet och har minimalt med ledighet…
    Och just idag är jag också lite less på det hela och önskade att jag i alla fall kunde få en stund på kvällen för mig själv…

    1. Caroline

      Då sitter vi i precis samma sits och det är faktiskt tufft ibland. Det gäller att båda är bra på att visa att man uppskattar varandras kämpande. Han med tufft jobb och du med mycket ensamt ansvar för kidsen. Så känner jag iallafall.. När det brister så blir jag tokig och känner mig sjukt frustrerad.

      Är du ensam på kvällarna också?

        1. Sandra

          Ja just nu känns det som en riktig svacka när han knappt vart hemma i veckan och måste bokföra under helgen…
          Nej vi bor på ”hans” sida stan för att han ska slippa åka så långt till jobbet men som tur var har vi en riktig guldklimp som är ganska lätt att hålla nöjd.
          Men som sagt, ibland brister det lite och det känns tufft. Men man vet att den där bra perioden kanske kommer snart när vi till och med kan ha en ledig fredag tillsammans! 🙂

  4. Carina

    Vi gör så att min man lämnar på förskolan och jag hämtar(eftersom jag börjar tidigare än han och han slutar senare än mig) och sen när vi är hemma för VAB så kör vi varannan dag så att inget jobb ska bli lidande.

Comments are closed.