Älska att baka

Det är så himla härligt med snö! NOT…

Idag slutade jag tidigare än beräknat och åkte pendeln tillbaks till Spånga och en igensnöad bil. Ja, det är härligt med snö ”för det blir så ljust och fint” och nej, det är inte härligt med snö för då går vår familj på nålar dygnet runt och kollar väderprognoser som aldrig stämmer. Tobbe har snöjour från att vintern börjar tills den slutar. Såna här dagar jobbar han dygnet runt och jag blir ensam hemma med kidsen. Som tur är bor Moss hos Tobbes föräldrar i veckan så då är ett stort vardagsmoment ur världen. Det tackar vi för.

(null)
Jag drog faktiskt ut och joggade 40 min i den djupa snön. (Ja, en fet dunk i ryggen gav jag mig själv när jag kom hem. Det är inte alltid motivationen finns där utan bara ren jädra disciplin som gäller. Broddar, dubbla underställ, vindjacka, skidmask över halva nyllet, fleecevantar och en neonfärgad mössa.) Faan, det är inte plogat på en enda väg eller gångbana! Schhh, Tobbe hörde inte att jag sa det där va…hehe.. Men allvarligt, jag såg en plogbil nyss utanför fönstret och det var den första på flera dagar och klockan är snart 21.15. Kommunen snålar in så dom gråter när dom bajsar.. Mötte en gammal man som kämpade sig blå med sin rullator i snön och han var så tapper. Jag frågade om han ville ha hjälp över vallen och han tackade tacksamt ja med ett trött leende. Cred till honom som trotsade snön!

Nu sover kidsen och Tobbe kom precis hem, trött och hungrig. Jag har bakat alla bottnar till lördagens bröllopstårta så dom ska in i frysen nu. Så himla skönt att hinna göra dom så tidigt i veckan! Bra bra. Nu är det bara marängbottnarna kvar.

(null)
Ett av mina vardagsmys är min lilla Glossybox som dimper ner i lådan varje månad. Den kom idag och det är alltid lika spännande att se vad som gömmer sig inuti. Den här gången var det en ögonskugga, en proteinbar, ett ekologiskt läppbalsam, ett ansiktsvatten och en nagelbandsolja. Myyyyyyyys!

(null)

(null)
Nu ska jag fixa iordning mig och lägga mig tidigt. Imorgon ska jag fnula mellosnacks. Några förslag eller favoriter som ni vill dela med er av? 🙂

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Viola

    Strongt gjort med en jogging tur i detta väder, vi fick 50 cm i helgen och ytterligare 50 cm nu måndag/tisdag! Jag kommer ha armmuskler som Karl-Alfred snart 🙂 har inte bestämt mig än om det är dåligt eller … Mello snacks? Vi kör en plockbricka ”Al in” allt från oliver till drömrulltårta! Ålder 6-64 år så alla får ngt de tycker om 😉

Comments are closed.